Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp'tan önemli güncelleme ! Bilgisayardan görüntülü görüşme !

WhatsApp, son 4-5 yıldır mobil uygulamalarında sunduğu sesli ve görüntülü görüşme özelliğini masaüstü uygulamasına da getirdi. Şu anda kısıtlı kullanıcı için test edilen özelliğin yakında herkese açılması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2020 17:52

WhatsApp, hem Android hem de iOSuygulamalarında 2015 - 2016 yıllarında sesli ve görüntülü görüşme desteği sunmaya başladı. Uygulama bu özelliklerin verdiği güçle birlikte önemli bir ivme kazandı. 

Ama ne yazık  ki sesli ve görüntülügörüşme özelliği yıllar içinde mobil uygulamalarla sınırlı kaldı. Diğer bir değişle bu özelliği doğrudan bilgisayardankullanmak mümkün değildi.

 

WhatsApp artık bilgisayarda da görüntülü arama yapmayı sağlıyor

 

Neyse ki son bilgiler artık WhatsApp'ın masaüstü uygulamasına da bu desteğin yavaş yavaş sunulmaya başladığını gösteriyor. Her ne kadar şimdilik kapsam alanı sınırlı olsa da yakın zamanda birçok kullanıcıya açılması bekleniyor.

Şu anda beta olmasına karşın bazı kullanıcılar görüntülü görüşme yapabiliyor. Görüntülügörüşme için (karşı tarafa da özelliğin gelmiş olması gerekir) sohbet başlığı üzerindeki düğmelerden kameraya tıklamak yeterli oluyor.

Elbette bu özelliğin çalışabilmesi için WhatsApp'ın telefonunuz aracılığıyla bilgisayarınıza eşzamanlı olması gerekiyor.

 

 

 

Yorumlar