Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp'ta artık siz yazarken kimse göremeyecek!

Popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'ın çok az kişinin bildiği bir yönü ortaya çıktı!

Abone ol
Abone ol 20 Temmuz 2020 22:34

WhatsApp'a bilgisayardan giren herkesi çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Önce WhatsApp Web'e girmek için telefonunuzdan WhatsApp Web ayarına girin. Ardından WhatsApp Web'e bu kez web tarayıcınız üzerinden girin.  Ardından tüm sohbetleriniz karşınıza gelecek. Bu kısımdan da hemen tepede bulunan alt alta dizili üç nokta butonuna tıklayın. Bir sonraki adımda ise karşınıza gelen menüden Ayarlar'a girmeniz gerekiyor. Ayarlar'a girdikten sonra da Tema bölümüne gireceksiniz.

Ve geriye sadece bir adım kaldı. Koyu seçeneğini seçtikten sonra WhatsApp kararacak ve telefonda olduğu gibi WhatsApp Web de siyah bir görünüme kavuşacak. Koyu seçeneğini seçtikten sonra Tamam'a basmanız yeterli. Ama durun, daha bitmedi! Diğer yandan WhatsApp için kırmızı alarm da verildi! WhatsApp'ın kullanılmaması, telefonlardan kaldırılması için şaşırtan bir açıklama geldi. Almanya Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber’in tüm devlet kurumlarına bir mektup yollayarak federal yetkilileri WhatsApp kullanmama konusunda uyardığı belirtildi.

Facebook’a ait olan WhatsApp’ın federal yetkililer tarafından kullanımının mümkün olmadığını belirten Kelber, “Her seferinde mesaj gönderildiğinde WhatsApp, Facebook tarafından iletilen meta verileri elde ediyor” uyarısında bulundu. Diğer yandan WhatsApp, milyonlarca kullanıcısını yakından ilgilendiren 3 yeni özelliğini kullanıma sunuyor. Kendi kendini yok eden mesajlar geliyor. Bu özellik, kullanıcıların bireysel sohbetlerdeki veya grup sohbetlerindeki mesajlar için kendi kendini imha eden bir zamanlayıcı ayarlamasına izin veriyor.

WhatsApp'ta artık siz yazarken kimse göremeyecek!

Belirtilen zamanlayıcı bittikten sonra, mesajlar otomatik olarak sohbetlerden siliniyor. Bir diğer özellik ise WhatsApp yedekleri üzerine... Uygulama, sohbet yedekleri için şifre koruması sağlayacak. Özellik uygulamanın önceki bir sürümünde tespit edildi ve temel olarak kullanıcıların sohbet yedeklemelerine gizlilik için güvence altına almak için şifre ya da pin ayarlamasına izin veriyor. WhatsApp kullanıcıları artık beş veya daha fazla kişiye gönderilen iletileri artık yalnızca tek bir kişiye iletilebilecek. WhatsApp mesajlara sınırlama getirerek, yanlış bilgilerin gönderilmesinin hızı biraz olsun yavaşlatılacak. 2018 yılına kadar, kullanıcılar bir kerede 250 gruba bir mesaj iletebilirken yine aynı yıl bu sayı 20’ye düşürüldü. 2019’da 5’e düşen bu sınır şimdi ise 1 taneye dönüştü.

Bir süredir WhatsApp iOS beta uygulamasında yer alan Gelişmiş Arama Modu artık WhatsApp'ın son sürümünde de kendisine yer buldu. Gelişmiş Arama Modu sayesinde kullanıcılar sadece metinleri değil fotoğrafları, sesleri, videoları, GIF dosyalarını, dökümanları ve linkleri daha kolay filtreleyebiliyor. Böylece istediği içeriğe daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Bir diğer yenilik ise yedekleme dosyalarına yapılan bir optimizasyon. Artık Google Drive üzerine sohbet yedeklerinizi atarken şifre koyabileceksiniz. Diğer yandan WhatsApp, bir iletinin birden fazla kişiyle paylaşılmasının önüne geçilecek. Peki bu ne anlama geliyor? Whatsapp kullanıcıları dikkat! Yepyeni bir özellik gündemde WhatsApp bilindiği üzere yaptığı güncellemelerle yeni özellikler sunuyor ve uygulamayı daha kullanılır hale getiriyor.

WhatsApp bu kez yeni bir özellikle gündemdeki yerini aldı. Mesajlaşma uygulamasına çapraz sohbet desteği geliyor. Çapraz sohbet desteği Sosyal medya platformu Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp ve Facebook Messenger arasında kurulacak yeni özellik çok konuşulacak. WhatApp, karanlık mod ve grup sohbetleriyle ilgili yenilikleri devreye almıştı. WhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği geliyor.

WhatsApp karanlık mod iOS ve Android yüklü cihazlarda nasıl ...

Peki, bu özellikle neler değişecek? İşte yakından kullanıma sunulacak olan çapraz sohbet desteğine dair merak edilenler... Son konuşulan özellikler nelerdi? Gelen yeniliklerden birisi dikkat çekecek türden. Artık uygulamayı iki farklı cihazdan aynı anda kullanabilme imkanınız olacak. Süresi dolan mesajlar Bu sayede 1 gün, 1 hafta veya 1 ay sonra gönderdiğiniz mesajların silinmesini sağlayabileceksiniz. Böylece mesajlar iki taraf için silinmiş olacak. Mesaj arama özelliği Bu özellik sayesinde kullanıcılar mesajlar arasında daha kapsamlı ve kolay aramalar yapabilme imkanına sahip olacak. Depolama özelliğİ

Uygulamanın içerisinde yer alan fotoğraf, video, ses dosyası ve diğer dosyaların ne kadar yer kapladığı görülebilecek. Böylece fazla yer tutan dosyaların silinme işlemi rahatlıkla yapılacak. Mesaj silme özelliği Bu yeni mesaj silme özelliği aracılığıyla WhatsApp'taki mesajların periyodik olarak silinmesi kolay bir hal alacak. Bu sayede artık sürekli olarak mesaj kutunuzu silmek zorunda kalmayacaksınız.

Bilgisayarlardaki kullanımlarda siyah mod özelliği geldi İlk olarak telefonlar için Dark Mode/Karanlık Mod özelliği aktif edildi. Bilgisayardan kullanılan WhatsApp Web için de müjdeli haber geldi. Dark mode / koyu arayüz / siyah tema desteği WhatsApp Web'e de geldi. WhatsApp'ı bilgisayardan kullanmak daha rahat bir hal aldı. (TV100)

Etiketler WhatsApp
Yorumlar