Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp'a yeni bir özellik daha geliyor!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yepyeni bir özellik geliyor. Kimileri bu özelliğe bayılacakken, özellikle evli çiftler ve sevgililer bu özellikten nefret edecek.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 06 Haziran 2022 17:57

Sürekli kendini geliştiren ve yepyeni özellikleri ile kullanıcılarının karşısına çıkan WhatsApp'a, mesajları geri alma özelliği geliyor. Artık silinen mesajları geri alabileceğiniz bu özellik, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye çalışıyor. İlk ekran görüntüleri çıkan özelliğin, silinen mesajları geri almak için kullanılabileceği görülüyor.

WhatsApp silinen mesajı geri alma özelliği

WhatsApp'a gelen bu yeni özellik ile yaptığınız bir işlemi geri alabileceksiniz. WhatsApp'ta hepimiz mesajları silme özelliğinin bulunduğunu biliyoruz. Yablış bir mesaj yazdığınızda, yanlış kişiye gönderdiğinizde ya da mesajınızı değiştirmek istediğinizde mesajınızı silebiliyorsunuz. Kısa süre içerisinde silerseniz 'Herkesten Sil' seçeneği ile mesajınız iletilen herkesin telefonundan silinirken, uzun bir süre sonra mesajınızı silmek istediğinizde sadece kendinizden sileşbileceğiniz 'Benden Sil' seçeneğie tıklayarak mesajınızı silebiliyorsunuz.

 Mesajınızı gönderdiğinizde karşı taraf mesajın silindiğini görebiliyor. Bu yüzden devamlı 'Ne yazmıştın?' ya da 'Neden sildin?' gibi sorularla karşı karşıya kalabiliyoruz. WhatsApp'a gelen yeni özellik ile artık bu durum aşılıyor. Bugün ortaya çıkan yeni özellikle birlikte artık silinen mesajlar geri alınabilecek. Yani karşı tarafın mesajını geri almasını söylerseniz isterse alabilir.

‘Geri alma’ butonu geliyor

WABetaInfo tarafından bildirilenlere göre WhatsApp, yapılan bir işlemi geri alabileceğiniz bir buton üzerinde çalışıyor. Bir mesajı yanlışlıkla silmeniz durumunda, bu buton sayesinde bu işleminizi geri alabileceksiniz.

WABetaInfo tarafından paylaşılan görüntüde, mesajları sildikten sonra ekranın altında ‘Mesaj Silindi’ ifadelerinin bulunduğu bir bildirim yer alıyor. Bu bildirimin yan tarafında ise işlemi geri almanızı sağlayacak ‘Undo’ (Geri Al) butonu bulunuyor.

WhatsApp'ın bu özelliğini hem grup mesajlarında hem de bireysel mesajlarda kullanabileceksiniz. Fakat, bu özelliğin ‘Herkesten Sil’ özelliği ile silinen mesajlarda çalışıp çalışmayacağı henüz bilinmiyor. Ekran görüntüsünde yeni özelliğin ‘Benden Sil’ ile birlikte silinen mesajlarda kullanıldığı görülüyor. WhatsApp'ın bu yeni özelliği henüz geliştirilme aşamasında ve ne zaman herkesin kullanabileceği henüz bilinmiyor.

Yorumlar