Anasayfa /  Güncel

WhatsApp'a 225 milyon euro ceza!

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), veri kurallarının ihlali nedeniyle WhatsApp'a 225 milyon euro para cezası verdi. WhatsApp, DPC tarafından verilen en yüksek, AB veri yasaları kapsamında bir kuruluşa verilen en yüksek ikinci cezayı almış oldu.

Abone ol
Abone ol 02 Eylül 2021 15:51

Facebook tarafından 2014’te satın alınan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a AB vatandaşlarına, verilerini ne yaptığına dair yeterli bilgi vermediği gerekçesiyle İrlandalı Veri Koruma Komisyonu tarafından 267 milyon dolar ceza kesildi.

Düzenleyici kurumdan yapılan açıklamada WhatsApp uygulamasının Avrupalıların kişisel bilgilerini nasıl toplayıp sakladığına ve Facebook ile veri paylaşımına dair yeterli bilgi vermediği belirtildi.

Kurum WhatsApp’ın gizlilik politikası ve kullanıcılarla olan iletişimini gözden geçirerek Avrupa’nın gizlilik yasalarıyla uyumlu hale getirmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

CNBC’ye konuşan WhatsApp sözcüsü kararı temyize götüreceklerini, WhatsApp’ın gizlilik kurallarını sağladığını, verilen cezanın orantısız olduğunu söyledi.

Söz konusu ceza, İrlandalı düzenleyici kurumun Avrupa’nın veri güvenliği regülasyonlarının ihlali için verdiği en yüksek ceza oldu. Temmuz ayında da Lüksemburg’un veri düzenleyici kurumu Amazon’a tüketici verilerini reklam faaliyetlerinde kullanarak güvenliği ihlal ettiği gerekçesiyle 746 milyon Euro ceza kesmişti.

 

 

 

Etiketler whatsapp ceza
Yorumlar