Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp o hesapları kapatacak!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp pek çok kullanıcıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Abone ol
Abone ol 12 Mart 2019 21:11

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, üçüncü parti uygulamaların yol açtığı güvenlik sorunlarına karşı yeni bir önlem aldı. 

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 2

Zira bu tür uygulamaları kullanmak hem güvenlik hem de gizlilik açısından tehlikeli bir hal almış durumda.

İşte bu yüzden WhatsApp bu tarz uygulamalar kullanan kullanıcılarının hesaplarını geçici olarak kapatacak. 

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 3

Peki hesapların kapatılmasına neden olacak uygulamalar neler?

Örneğin Whatsapp Gold gibi üçüncü parti uygulamalarını kullananların geçici olarak WhatsApp'tan yasaklanacak. 

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 4

Söz konusu uygulamaları kullanan kişilerin ekranlarında geçici olarak uygulamadan yasaklandığını gördükten sonra uygulamayı tekrar yükleyip hesabını tekrar açması gerekecek. 

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 5

WhatsApp'ın az bilinen 10 özelliği

Peki WhatsApp'ın bütün özelliklerine hakim misiniz? İşte mutlaka bilmeniz gerek 10 WhatsApp özelliği...

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 6

WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için 'auto correct' özelliğinizin açık olması gerekiyor.

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 7

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz. Aynı işlemi attığınız mesajı kaydırarak da yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde attığınız mesajın karşı tarafa iletilip iletilmediğini ve okunup okunmadığını takip edebiliyorsunuz.

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 8

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan veya kişilerden sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken konuşma ekranı açıkken grup veya kişi isminin yazılı olduğu tepedeki kısma dokunmanız ve açılan ekranda "sessize al" seçeneğine tıklamanız.

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 9

“Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı”na tıklayarak, ”Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi'sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

WhatsApp o hesapları kapatacak! - Sayfa 10

Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp’ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet" i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.


Yorumlar