Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp, kullanıcıları için grup tanımlama özelliğini kullanıma sunuyor

WhatsApp, iOS, Android ve Windows Phone uygulamalarında grup özelliğini geliştirmek için uzun süredir çalışıyordu. WhatsApp, grup sohbetlerini geliştirme amacıyla grup niteliklerini ve amaçlarını netleştirmek için açıklama özelliği getiriyor.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2018 02:13

WhatsApp, bazı heyecan verici yeni özellikler ve küçük hata düzeltmeleriyle birlikte uygulamayı güncelliyor. Yeni güncelleme ise grup sohbetlerine yönelik olacak. WhatsApp, grup amaç ve niteliklerinin daha net bir şekilde belirtilmesi için gruplara "açıklama özelliği" getiriyor.

"Grup Açıklaması" adlı özellik, tüm Android kullanıcıları için devreye giriyor ve grup için "Hakkında" benzeri bir özellik ekliyor . Tüm katılımcılar, Grup Açıklamasını, Grup Bilgileri Bölümünün en üstünde görüntüleyebilir. Aynı zamanda bu şekilde grubun amacı, niteliği ve kuralları gruba davet edilen kişilere ve gruba katılan kişilere bildirilmiş olacak. Grup açıklamalarını yalnızca katılımcılar değil gruba davet edilen kişiler de görebiliyor.

Grubun yöneticileri olan kişiler gruba yeni bir kişi eklediği zaman grubun açıklaması, sohbet penceresinin üst bölümünde bir kutucuk şeklinde gösterilecek. Bu şekilde gruba yeni eklenecek olan katılımcılar grup açıklamalarını rahatça görebilecek.  Özelliği etkinleştirildikten sonra açıklamalara mantıklı bilgiler girmenizi öneriyoruz.

Tüm katılımcılar normal olarak grup açıklamalarını düzenleyebilir, ancak yönetici bu özelliği kısıtlayabilir. Böylece yönetici dışındaki kişiler grup açıklamasını değiştiremez.

Grup açıklamaları özelliği, 2.18.54 Android beta sürümü ile birlikte Android Beta Programı katılımcılarına sunuldu. Özellik kısa süre sonra iOS ve Windows Phone'lu cihazlara da gelecek. 

Grup Açıklaması özelliğinin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı belli değil.




Yorumlar