Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp'a yeni bir özellik daha!

Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'ın, en çok kullanılan özelliklerinden biri de grup sohbetleri. Uygulamanın yeni özelliğiyle kullanıcılar grup sohbetlerinde daha fazla keyif almasını sağlayacak.

Abone ol
Abone ol 26 Kasım 2018 16:08

Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'ın, en çok kullanılan özelliklerinden biri de grup sohbetleri. Uygulamanın yeni özelliğiyle kullanıcılar grup sohbetlerinde daha fazla keyif almasını sağlayacak.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitesi Facebook'un bünyesinde yer alan ve yine en yaygın anlık mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp, kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor.

WhatsApp iOS gruplarında sağ üst köşede artık bir arama motoru bulunacaj ve bu buton ile kolayca arkadaşlarınızla grup halinde görüntülü sohbetler başlatabileceksiniz.Ancak bu sohbetler için gruptaki kişilerin telefon rehberinizde kayıtlı olması gerekiyor. Grupta yer alan ancak rehberinizde bulunmayan kişileri görüntülü grup sohbetlerinize dahil edemeyeceksiniz.

Bu özellik şimdilik sadece iOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor. Android kullanıcılarının bu özellikten ne zaman faydalanabileceği ise şu an için bilinmiyor.

WhatsApp'ta bir kullanıcının sizi engellemesi durumunda ona mesaj gönderebilmek için aboneliğinizi iptal ederek, yeni bir abonelik alabilir, böylece engeli aşmış olursunuz. Ancak bu durumda tüm gruplarınızdan çıkmış olacağınızı unutmayın!

Mesajlarınızı kalın, italik ya da üstü çizgili yapmak isterseniz; yazdığınız metni seçin ve araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz fontu seçin.

WhatsApp konuşmalarınızı anlık takip edemiyorsanız, gönderdiğiniz mesaja basılı tutun ve çıkan 'Bilgi' opsiyonundan tıkın ne zaman maviye dönüştüğünü öğrenin.

Grup konuşmaları sizi bunaltıyorsa ve bazı gruplardan bildirim almak istemiyorsanız, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessize alabilirsiniz.

Aradığınız mesajı bulmak için mesajı yıldızla işaretleyin. Böylece mesajı kolayca bulabilirsiniz. Üstelik mesajı gönderen kişi sizin yaptığınız bu işaretlemeyi görmeyecektir.


Yorumlar