Anasayfa /  Teknoloji

Whatsapp'a 4 yeni özellik geldi: Bu sefer herkes memnun kalacak!

App Store'da yayınlanan son güncellemeyle WhatsApp'ın tepki çeken özelliği düzeldi. Söz konusu güncellemeyle birlikte durum özelliği elden geçirildi ve yazılı opsiyon eklendi. WhatsApp'a ayrıca çok işlevsel 3 özellik daha eklendi.

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2017 22:15

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı güncellemeyle bir hayli eleştirilmişti. Söz konusu güncellemede yazılı durum özelliği kaybolmuş, bunun yerine 24 saatte silinebilen fotoğraf, video ve GIF'ten oluşan durum özelliği gelmişti. Bazıları tarafından beğenilen bu özellik, birçok kişi tarafından eleştirilmiş ve beğenilmemişti.



Bu güncelleme üzerinden çok geçmeden WhatsApp geri adım attı ve hatasını düzeltti. Dün akşam iOS'ta yayınlanan son güncellemeyle birlikte, tekrar metin olarak durum paylaşma özelliği getirildi.

Üstelik güncellemede sadece bu düzeltme yer almıyor. Aylardır Android'te uygulanan video oynatma özelliği iOS'a yeni geldi. Bu özellikle birlikte videoların indirilmesini beklemeden, WhatsApp üzerinden video oynatılabilecek. Söz konusu video oynatılırken arka planda indirme işlemi ise devam edecek.

Diğer taraftan karanlıkta fotoğraf veya video kaydederken yaşanan sorun için de WhatsApp bir çözüm geliştirmiş. Yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğümüz üzere ay simgesine dokunulduğunda kameranın parlaklık oranı üst seviyelere çıkıyor ve karanlık ortamlarda istenen görüntünün çekilmesi sağlanıyor.

 


Yorumlar