Anasayfa /  Teknoloji

Google kullanıcılara mail atıyor! WhatsApp depolama sorunu artık bitiyor!

Google kullanıcılara mail atıyor! WhatsApp depolama sorunu için müthiş çözüm! WhatsApp depolama sorunu müthiş çözüm. “WhatsApp yeterli depolama alanı yok” sorunu uzun bir süredir kullanıcıların başını ağrıtıyordu. Google kullanıcıları sevindiren haberi mail atarak duyurmaya başladı. Google ile yapılan işbirliği neticesinde artık kullanıcılar herhangi bir limit olmadan tüm WhatsApp verilerini saklamak için Google Drive‘ı sınırsız şekilde kullanabilecekler. Google attığı mail'de kullanıcılara 12 Kasım 2018'den itibaren yürürlüğe gireceğini ve Yedeklemelerde kayıp yaşamamak için, WhatsApp içeriğinin 12 Kasım 2018'den önce manuel olarak yedeklenmesini önerdi. İşlemi yapacak kullanıcılara müjdeli haberi veren ekip işlemi nasıl yapacaklarını kısa maddelerle anlatmış.  İşte Google Drive ekibinin kullanıcılara attığı o mail;

Abone ol
Abone ol 17 Ağustos 2018 02:28

WhatsApp ile Google arasındaki yeni bir sözleşme dolayısıyla, bundan böyle WhatsApp yedekleri Google Drive depolama alanı kotasında hesaba katılmayacaktır. Ancak, bir yıldan uzun bir süre boyunca güncellenmemiş olan tüm WhatsApp yedekleri depolama alanından otomatik olarak kaldırılacaktır.

Google kullanıcılara mail atıyor! WhatsApp depolama sorunu için müthiş çözüm!

Bu politika tüm kullanıcılar için 12 Kasım 2018'den itibaren yürürlüğe girecektir. Ancak, bazı kullanıcılar kota avantajlarından daha erken yararlanmaya başlayabilir. Yedeklemelerde kayıp yaşamamak için, WhatsApp içeriğinin 12 Kasım 2018'den önce manuel olarak yedeklenmesini öneririz.

Önerilen İşlemler

WhatsApp verilerini Google Drive’a yedekleme

1- WhatsApp’ı açın.

2- Menü’ye dokunun > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği’ne gidin.

3-  Google Drive’a Yedekle’ye dokunun ve yedekleme sıklığı için Asla haricindeki seçeneklerden birisini seçin.

4-  Sohbet geçmişinizi yedekleyeceğiniz Google hesabınızı seçin.

5- Eğer Google hesabınız yoksa, yönlendirildiğinizde Hesap Ekle’yi seçin ve hesap bilgilerinizi girin.

6- Yedekleme işleminde kullanmak istediğiniz bağlantı ağını seçmek için Yedekleme Bağlantısı’na dokunun.

Not: iPhone modellerinde bu özellik kullanılamamaktadır.

Google Drive ekibi

TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALINUÇ


Etiketler google drive mail
Yorumlar