Anasayfa /  Teknoloji

Dikkat artık herkes WhatsApp kullanamayacak!

WhatsApp yaş sınırı nedir? WhatsApp, Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nden dolayı platformuna 25 Mayıs tarihinde yaş sınırı getirmek zorunda kaldı. Bu aydan itibaren geçerli olacak olan yaş sınırı kısıtlamasından dolayı; WhatsApp’ı 16 yaşından küçükler kullanamayacak.

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2018 02:46

Artık herkes WhatsApp kullanamayacak. WhatsApp yaş sınırı uygulaması bugünden itibaren uygulanmaya başlanacak. Peki, WhatsApp yaş sınırı kimleri etkileyecek?

Facebook veri skandalından sonra Genel Veri Koruma Yönetmeliği‘nde değişiklikler yapılmış ve her platform bu yönetmeliğe uymak zorunda kalmıştı. Bu yönetmelikten başta mobil uygulamalar olmak üzere oyunlar bile etkilenmişti. Etkilenen platformlar arasında WhatsApp da yer alıyordu. Bugün ise WhatsApp yaş sınırı uygulaması yürürlüğe girdi.

Daha önce 13 yaşından küçüklerin kullanması yasak olan WhatsApp, Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nden dolayı sınırı 16’ya çıkarmak zoruna kaldı. Peki, WhatsApp, kullanıcılarının 16 yaşında olduğunu nasıl kanıtlayacak?

Burada WhatsApp’ın yasal sorumluluğu olduğu kadar, kullanıcıların da sorumluluğu bulunuyor. Kullanıcılar doğru bilgi vermek ile sorumlu olacak. Örneğin; 14 yaşındaki biri yaşını 16 olarak gösterirse burada kullanıcı sorumlu olacak.

Bu kararın opsiyonel tarafı da bulunuyor. Yani Avrupa Birliği üyesi ülkeler dilerse yaş sınırı hala 13 olarak belirleyebilecek. Ancak şimdilik bu karara hiçbir Avrupa ülkesinin karşı çıkmadığını ve yaş sınırın 16 olarak kabul edildiğini belirtelim.

Henüz Türkiye‘de uygulanmayan bu yönetmelik, 2018 yılı bitmeden ülkemizde de geçerli olacak. Bakalım 16 yaş sınırından sonra WhatsApp‘ın kullanıcı saysında azalma yaşanacak mı?


Yorumlar