Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp kullanıcıları için büyük tehlike!

Birleşik Arap Emirlikleri Telekomünikasyon Kurumu WhatsApp kullanıcıları için bir rapor yayınladı. Buna göre size tanımadığınız bir numaradan gelecek bir kod doğrulama mesajı, onu açmanız halinde WhatsApp hesabınızın hacklenmesine sebep olabilir.

Abone ol
Abone ol 23 Nisan 2019 19:59

Raporda, söz konusu yöntemle milyonlarca WhatsApp hesabının hacklendiği belirtildi.

AG Güvenlik Çözümleri Sağlayıcısı Ortadoğu Yardımcı Şefi Nicolai SollingTechRadar’a yaptığı açıklamada bunun yaygın şekilde kullanılan bir sosyal mühendislik dolandırıcılığı olduğunu söyledi.

Nicolai: “Dolandırıcılar dünya çapında milyonlarca WhatsApp hesabını bu yöntemle ele geçirdiler. Bu kişilerin temel amacı WhatsApp üzerinde hakimiyet kurmak.”dedi.

Sözlerine devam eden uzman: “Size WhatsApp’tan gönderilmiş gibi bir mesaj gönderiyorlar. Bağlantıyı tıklamanız ve telefon numaranız ile gelen kodu girmeniz halinde hesabınız çalınıyor. Kötü niyetli kişiler sizin adınıza mesaj gönderebiliyor, gelen mesajları da okuyabiliyor. Ayrıca hackerlar sizin rehberinizi ve bağlantılarınızı da görebiliyor. Bu büyük bir tehdit.” şeklinde konuştu.

Normalde WhatsApp sizden sadece ilk kurulum yapacağınız esnada telefon numaranızı ister. Verdiğiniz telefon numarasına bir kod gönderilir ve böylece telefon numarasının sahibinin siz olduğunuz teyit edilmiş olur.

Hackerlar da bu yöntemi taklit ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Burada dikkat etmeniz gereken nokta WhatsApp uygulamasının, kurulumunuzu yaptıktan sonra bir daha sizden kod istemeyecek olması.

Böyle bir mesaj gelmesi halinde mesajı silmeniz ve göndereni engellemeniz en mantıklı hareket olacaktır.


Yorumlar