Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp kullananların sayısı ani düşüşe geçti!

WhatsApp silip BiP ve diğer alternatiflere yönelen kullanıcıların sayısı artmaya devam ediyor. Gemius tarafından yapılan son araştırmalara göre Türkiye'de WhatsApp'ı silen kullanıcı sayısı 2 milyonu aşmış durumda. Buna karşılık olarak BiP ve Telegram'ın kullanıcı sayısındaki artış ise devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2021 17:09

WhatsApp, yayınladığı yeni gizlilik sözleşmesiyle kullanıcıların yeni kuralları onaylamasını zorunlu hale getiriyor. Yani uygulamayı kullanmaya devam etmek için yeni şartları kabul etmek şart.

Hal böyle olunca kullanıcılar WhatsApp yerine tercih edilebilecek uygulamaları göz önünde bulunduruyor. Yeni sözleşme nedeniyle milyonlarca kişi WhatsApp yerine BiP ya da Telegram'a geçiş yapıyor. Hatta son araştırmalara göre WhatsApp'ı Türkiye'de silen kullanıcı sayısı 2 milyonu aşıyor.

Araştırma şirketi Gemius'un son paylaştığı rakamlara göre 1 Ocak 2021 itibariyle Türkiye'deki WhatsApp kullanıcı sayısı 42.6 milyon seviyesinde. Yeni sözleşme şartlarının devreye girmesiyle birlikte 13 Ocak 2021 itibariyle kullanıcı sayısı 40.3 milyon kişiye düşmüş durumda. 13 Ocak'tan günümüze kadarki süreçte de düşüş devam ediyor. Kullanıcılar WhatsApp yerine alternatif uygulamalara yöneliyor.

 

Buna karşılık olarak BiP ve Telegram'daki kullanıcı sayısı ise yükseliş evresine devam ediyor. Özellikle 1 Ocak'tan itibaren artış sürüyor ve 4.4 milyon civarında olan kullanıcı sayısı 14.1 milyona yükselmiş durumda.

 

Yorumlar