Anasayfa /  Foto Galeri

WhatsApp iPhone ve Android sürümünde büyük değişiklik

WhatsApp'a kullanıcıların yıllardır istediği ve popüler uygulamada eksiklik olarak gördüğü bir özellik eklenecek görünüyor. Bu yenilik iPhone ve Android cihazlar için de geçerli olacak. İşte detaylar...

WhatsApp iPhone ve Android sürümünde büyük değişiklik - Sayfa 1

 WhatsApp Ağustos ayında iOS'tan Samsung'a geçiş yapan kullanıcıların birleştirmelerine olanak sağlamıştı. O dönemde şirket, yeni özellikle birlikte WhatsApp içinde yer alan sohbet geçmişinizi Android - iOS veya iOS - Android şeklinde paylaşabileceğinizi duyurmuştu. Şirketin söz konusu özelliği hayata geçirmek üzere harekete geçtiğini söylemek mümkün.

WhatsApp iPhone ve Android sürümünde büyük değişiklik - Sayfa 2

WhatsApp'ın, Android'teki sohbet geçmişini iOS cihazlara taşıma özelliği üzerine çalıştığı gözlemlendi. Özellik ilk olarak WhatsApp'ın iOS için 22.2.74 beta sürümünde fark edildi. Özelliğin, hem iOS hem de Android sürümü güncellemesinde yer aldığını belirtelim.

WhatsApp iPhone ve Android sürümünde büyük değişiklik - Sayfa 3

Sohbet taşıma özelliğinin, sohbet aktarımını iOS'a taşı uygulamasın üzerinden gerçekleştirdiğini belirtelim. Dolayısıyla, bu gelişmiş bir özellikten ziyade, 3. parti uygulamalara verilmiş bir izin olarak öne çıkıyor.

WhatsApp iPhone ve Android sürümünde büyük değişiklik - Sayfa 4

WhatsApp transfer sürecini başlatmadan önce, kullanıcılardan izin istiyor. Ardından işlem esnasında telefon kilidini ve uygulamayı açık tutmanız yönünde sizi uyarıyor.