Anasayfa /  Teknoloji

WhatsApp duyurdu: Ekran görüntüsü alma dönemi bitiyor!

WhatsApp güvenlik ve gizlilik ile ilgili önemli bir adım atıyor. Şirket ekran görüntüsü almayı kısıtlayacak.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 23 Ağustos 2022 20:12

WhatsApp Android Beta için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp gelecekteki bir güncelleme ile görüntüler ve videolar üzerinde ekran görüntüsü almayı kısıtlayabilir.

9 Ağustos 2022'de Mark Zuckerberg, Facebook'ta WhatsApp'ın yeni güncellemesinde gelecek üç yeni gizlilik özelliğini duyurmuştu: geçmiş grup katılımcıları, WhatsApp'ta çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görebileceğini seçme ve ekran görüntüsü engelleme.

Ekran görüntüsü engelleme, kullanıcıları görüntüleri ve videoları bir kez görüntüle yöntemi ile yolladıklarında fazlasıyla koruyacak. Bu kapsamda bir kez görüntüle seçeneği ile seçilen gönderilerden ekran görüntüsü alınamayacak.

Bu özellik iOS için WhatsApp beta sürümünde geliştiriliyordu ancak bugün Android uygulamasında da sunulacağı açıklandı. Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, WhatsApp, görünümün yeni sürümünü tanıtan yeni bir sunum ekranı üzerinde çalışıyor. Bu yeni sürüm sayesinde, görüntüleri ve videoları bir kez görüntüleme ile gönderdiğinizde ekran görüntüsü almak imkansız olacak. Açıkçası, alıcı ikinci bir telefon veya kamera kullanarak fotoğraf çekebilir, bun yüzden tam anlamıyla koruma mümkün değil ancak yine de anlık olarak iyi bir koruma yöntemi diyebiliriz.

Alıcı, görüntüleri ve videoları bir kez görüntülemek için bir ekran görüntüsü aldığında, ekran görüntüsünün otomatik olarak engellendiğini görecek. Fakat gönderici kişiye konuyla ilgili herhangi bir bildirim gönderilmeyecek.

Yorumlar