Anasayfa /  Foto Galeri

Vücudunuzun Yaşlandıran 11 Gıda !

Vücudunuzun Yaşlandıran 11 Gıda ! - Sayfa 1

Vücudunuzun Yaşlandıran 11 Gıda !

Vücudunuzun Yaşlandıran 11 Gıda ! - Sayfa 2

Cildimizin yaşlanma sürecini hızlandıran iki ana suçlu vardır. Bunlar güneşe maruz kalmak ve ileri glikasyon son ürünleridir (AGE’ler). AGE’ler, proteinlerin, yağ veya şekerler ile birleşmesi sonucunda oluşur. Yaşlanmamızdan sorumlu olan bu suçlular tamamen bizim kontrolümüzde olmasa da güneş kremi kullanmak veya beslenmenize dikkat etmek cildinizi yaşlanmaya karşı koruyabilir. İşte Yaşlandıran Gıdalar! Vücudunuzun Yaşlanma Sürecini Hızlandıran 11 Gıda!

Vücudunuzun Yaşlandıran 11 Gıda ! - Sayfa 3

1. Patates Kızartması Patates kızartması, çok lezzetli olsa da kızartılmış ve tuzlu olduğu için AGE üretimini hızlandırır. Yüksek sıcaklıklarda yağda kızartılan yiyecekler cilde hücresel zarar verebilecek serbest radikalleri üretir. Serbest radikallere maruz kalma, çapraz bağlanma denilen bir eylem nedeniyle yaşlanma sürecini hızlandırır. Çapraz bağlama, DNA moleküllerini etkiler ve cildin esnekliğini zayıflatabilir. Dahası, çok fazla tuz tüketmek suyu ciltten uzaklaştırır ve dehidrasyona neden olabilir. Bu, cildinizi kırışmaya daha yatkın hale getirir. Öneri: Patates kızartmasını fırında patates veya tatlı patates kızartması ile değiştirin. Tatlı patatesler, kollajen üretimine yardımcı olan yaşlanma karşıtı bakır bakımından zengindir.

Vücudunuzun Yaşlandıran 11 Gıda ! - Sayfa 4

2. Beyaz Ekmek Rafine edilmiş karbonhidratlar protein ile bütünleştiğinde, AGE oluşumuna neden olur. AGE’lerin kronik hastalıklar ve yaşlanma süreci üzerinde doğrudan etkisi vardır. Beyaz ekmek gibi yüksek glisemik indeksi olan yiyecekler, vücutta yaşlanma süreciyle doğrudan bağlantılı inflamasyona neden olabilir. Öneri: Şeker içermeyen tahıl ekmekleri gibi ekmekleri beyaz ekmeğe bir alternatif olarak deneyin. Bu tahıllı ekmekler ayrıca cilde yararlı olan antioksidanları içerir.