Anasayfa /  Foto Galeri

Vücudumuzda oluşan çatlaklardan kurtulmanın çeşitli yolları!

Çoğu zaman karın ya da bacak bölgesinde ortaya çıkan beyaz çatlaklar, birçok insan için rahatsız edici olabilir. Hamilelik, kilo alıp verme ya da genetik gibi nedenlerden oluşan çatlaklar, mümkün olduğunca erken tedavi edilmelidir. Çatlaklar için medikal yöntemlerin yanı sıra, evde kendiniz de yapabileceğiniz doğal yöntemler de var. İşte çatlaklarda kurtulmanın yolları...

Vücudumuzda oluşan çatlaklardan kurtulmanın çeşitli yolları! - Sayfa 1

Vücut çatlakları, vücudun hemen her bölgesinde oluşabilir. Ancak çoğunlukla, göğüs, karın, sırt, kalça, bacak ve üst kolun iç kısmında görülür. Hamilelikte alınan kilolar ve değişen vücut yapısı, ergenlikle birlikte değişen vücut yapısına bağlı oluşan büyüme çatlakları, kilo alıp verme, kullanılan bazı ilaçlar.

Vücudumuzda oluşan çatlaklardan kurtulmanın çeşitli yolları! - Sayfa 2

ÇATLAK GİDEREN KÜR TARİFİ

Pahalı ürünlere ya da medikal uygulamalara ihtiyacınız olmadan evde kendi çatlak gideren kürünüzü yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:

1 yk. badem yağı

1 yk. kayısı yağı

2 yk. limon suyu

2 yk. toz şeker

Vücudumuzda oluşan çatlaklardan kurtulmanın çeşitli yolları! - Sayfa 3

Tüm malzemeleri derin kasenin içerisinde macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Banyo yapmadan 30 dk. önce çatlaklarınızın üzerine masaj yaparak sürün.


10 dakika bekletin. Ardından banyoda durulayın.

Ayda 3 kez bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Vücudumuzda oluşan çatlaklardan kurtulmanın çeşitli yolları! - Sayfa 4

ÇATLAKLARI GİDEREN DİĞER YÖNTEMLER

RETİNOİD KREM KULLANIN

Retinoid maddesinin kırmızı çatlakların tedavisinde etkili olduğunu kanıtlamıştır. Birkaç aylık çatlakların görünümünü iyileştirebilir. Retinoid, kolajeni yeniden oluşturmaya yardımcı olur ve çatlaklar giderek yok olmasını sağlar.