Anasayfa /  Foto Galeri

Volkswagen 15 günde tam 35 bin lira zam yaptı

Alman otomotiv devi Volkswagen, Golf modeline 15 gün geçmeden 35 bin lira zam yaptı. Sıfır araç sahibi olmak isteyenler markaların kampanyalarını takip ediyor. Avrupa pazarında oldukça beğenilen Golf, Türkiye'de de büyük rağbet görüyor. Ancak yapılan son zamlarla Golf, bir çok kişi için alınması zor bir model haline geldi. Peki Volkswagen Golf 8 Türkiye fiyatı ne kadar oldu? Ayrıntılar haberimizde.

Volkswagen 15 günde tam 35 bin lira zam yaptı - Sayfa 1

Otomotiv sektörüne darbe üstüne darbe
Otomotiv sektörü geçtiğimiz yıl koronavirüs darbesinden büyük yara aldı. Üretim kanallarında yaşanan sıkıntılar, yedek parça eksiklileri, küresel çip darboğazı, döviz kuru, faizlerdeki artış ve son olarak Süveyş Kanalı’nın kapanması sonucu tedarik zincirlerinde yaşanan aksamalar...

Volkswagen 15 günde tam 35 bin lira zam yaptı - Sayfa 2

Daha az model daha yüksek fiyatlar
Tüm bunlar bir araya gelince bu durum tüketici için “daha az model, daha yüksek fiyatlar ve daha uzun bekleme süreleri” anlamına geliyor.

Volkswagen 15 günde tam 35 bin lira zam yaptı - Sayfa 3

SUV modelleri için zor zamanlar geliyor
Önümüzdeki dönem özellikle crossover ve SUV modelleri için alarm veriyor.

Volkswagen 15 günde tam 35 bin lira zam yaptı - Sayfa 4

Döviz kuru ve faiz artışı satışları etkileyecek

Döviz kuru ve faizlerdeki artış da otomotiv sektörünün hızını kesecek önemli etkenlerden biri. Eldeki stoklar nedeniyle henüz kur artışı fiyatlara yansıtılmadı ancak Nisan ayına girmemizle bunun da etkisini göreceğimiz aşikar.