Anasayfa /  Foto Galeri

Vikingler'in savaşçısı 'Ragnar' Diyarbakır'da dünyaya geldi

Son yılların en popüler dizileri arasında yer alan Vikingler'in başrol karakteri Ragnar Lodbrok Diyarbakır'da hayata gözlerini açtı. Üstelik doğum belgesi de var! Güven - Sibel Arslan çifti, yeni doğan çocuklarına Ragnar adını verdi.

Vikingler'in savaşçısı 'Ragnar' Diyarbakır'da dünyaya geldi - Sayfa 1

Dijital platform Netflix'te yayınlanan Vikingler dizisinin baş karakteri Ragnar Lodbrok yeni doğan bir bebeğin hayatını şimdiden değiştirdi. Piryol'un haberine göre; Diyarbakırlı Arslan çiftçi 04/01/2022 tarihinde doğan erkek çocuklarına efsanevi Viking savaşçısı ve kralı Ragnar Lodbrok’un ismini koydu.

Ragnar Arslan’ın babası Güven Aslan, Vikingleri seven bir aile olarak çocuklarına Ragnar ismini koyduklarını belirterek şunları söyledi: "Ragnar’ın büyük bir savaşçı ve aynı zamanda yakışıklı olması nedeniyle Ragnar adını koydum. Oğlumun da onun gibi yakışıklı ve güçlü olmasını istiyorum. Ragnar isminin anlamı da çok hoşuma gitti. Ragnar, ‘Bilge Savaşçı ‘ anlamındadır. Vikingleri çok seven biriyim ve Türkiye deki ilk Viking ailesi de biziz"

Vikingler'in savaşçısı 'Ragnar' Diyarbakır'da dünyaya geldi - Sayfa 2

Efsanevi Viking kahramanı: Ragnar Lodbrok kimdir?

Viking kahramanı ve başarılı bir komutan olan Ragnar, Fransa ve İngiltere içlerine başarılı askerî seferler düzenler. Danimarka ve İsveç kralı Ragnar Lodbrok, ünlü kadın savaşçılar Lagertha ve Aslaug ile evleniyor. Fransa’da nehirleri kullanarak geniş bir bölgeyi yağmalamayan Lodbrok, birçok sefere katılır ve sonunda İngiltere’de kral Ælla’ya esir düşer. Lodbrok burada yılanların olduğu bir çukura atılarak öldürülür.

Ragnar Lodbrok, 845 yılında güneye doğru yola çıkar. 120 gemi ve yaklaşık 5 bin Viking savaşçısıyla Sen Nehri’nden başlayarak Karolenj İmparatorluğu’nun Fransa Krallığı içindeki batı sahillerini yağmalar.

Fransa’nın içlerine giren Vikingler Paris’i ele geçirir. Fransa kralı Dazlak Karl, Ragnar’a şehre zarar vermemesi için yüklü bir danegeld fidye ücreti öder. Bölgeye yerleşen Vikinglere kuzeyliler anlamında Nordmenn, Northmen, Norsemen deniyor. Tarihteki Normanlar buradan gelmekte ve yerleştikleri bölgeye de Normandiya deniliyor.