Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Vehbi Koç kimdir? Vehbi Koç nereli, kaç yaşında vefat etti?

Türkiye'nin ilk holdingi olan Koç Holding, Vehbi Koç tarafından 1926 yılında kuruldu. Vehbi Koç, küçük bakkal dükkanında iş hayatına başladı ve günümüzün en büyük özel kuruluşlarından birini kurdu. Vehbi Koç, hayatı merak edilen ünlülerden biri. Yaşamı boyunca hakkında pek çok kitap yazıldı. Peki Vehbi Koç kimdir, nereli, eşi ve çocukları kim? Vehbi Koç'un eğitim durumu nedir, kaç yaşında ve ne zaman öldü? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 24 Mayıs 2022 18:14

Vehbi Koç, 28 Ekim 1963 yılında Ankara'nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. Babası Koçzade Hacı Mustafa Efendi, annesi ise Kütükçüzade Fatma Hanım'dır. Vehbi Koç, aslen Ankaralıdır. Anne tarafından Hacı Bayram Velinin soyundan gelir.

 Vehbi Koç Eşi ve Çocukları Kim?

Vehbi Koç, teyzesinin kızı olan Sadberk Hanımla 1927 yılında evlendi. Vehbi Koç'un Rahmi, Suna, Semahat ve Sevgi adında dört çocuğu bulunur.

Vehbi Koç'un Eğitim Durumu Nedir?

Vehbi Koç, mahalle mektebi ile birlikte okula başladı. İlkokula ise Hacı Bayram Cami'nin yanındaki bir evde devam etti. Daha sonra Taş Mektep adı verilen lise öğrenimi veren Ankara İdadi'sine girdi ancak okulu yarıda bıraktı.

Vehbi Koç Kaç Yaşında ve Ne Zaman vefat etti?

Vehbi Koç, kalp yetmezliği nedeniyle 25 Şubat 1996 yılında Antalya'da hayatını kaybetti. 94 yaşında vefat eden ünlü iş insanı, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Yorumlar