Anasayfa /  Sağlık

Vatandaşlara 'domuz eti' uyarısı: Şehre inen domuzlar...

TÜDEF Genel Başkan Vekili Vargı, vatandaşlara domuz eti uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2020 13:48

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili ve Gıda, Sağlık Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş listesinden sonra yazılı bir açıklama yaparak konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlık tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde ürünlerinde domuz eti kullanan firmaların çıkmamasının sevindirici olduğunun altını çizen Vargı, "Bizim için tek sevindirici nokta, döner ve etlerde domuz eti çıkmadı. Bunu da gıda işletmelerinin korona salgını nedeni ile kapalı olmasına bağlıyoruz. Gelecek aylar içinde sokağa çıkma yasağı nedeni ile dağlardan inen domuz sürüleri avlanarak bunların bol miktarda döner ve köfte gibi ürünlerde kullanılacağını da tahmin ediyoruz. Ne yazik ki ülkemizde gıda güvenli giderek daha kötü hale geliyor” dedi.  

 

TEK BİR FİRMA 18 DEĞİŞİK MARKA HİLELİ ZEYTİNYAĞ ÜRETİYOR

Özellikle zeytinyağ üretiminde sahtekarlığın giderek arttığını belirten TÜDEF Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, “Gıda sahtekarlarına verilen para cezası ile bu işin çözülemeyeceği ortaya çıktı, en az bir yıl hapis cezası verilmeden bu işin önüne geçilemeyeceği ortada. Geçmişte kendi halkını zehirleyen sahtekarları bu seferde yabancı turisti hedef aldı. Zeytinyağ da hile çok karlı bir iş haline geldi, litresi 7-10 lira arasında değişen kanola, ayçiçeği gibi yağları litresi 30-35 liraya satılan zeytinyağına katarak haksız para kazanıyorlar. Bilecik’te yalnızca bir firma 18 değişik markalı yağ üretip, değişik adlarla satıyor. Bursa’da ise bir başka firma beş değişik marka ile sahte yağ üretiyor. Korona virüs nedeni ile özellikle sosyal medya üzerinden pazarlanan menşeini ve üreticisinin net adresi ambalaj üzerinde yer almayan yağlardan uzak durulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Etiketler domuz eti tüdef domuz
Yorumlar