Anasayfa /  Foto Galeri

Vatandaşlar Dikkat sel kapıda! 3 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul'da bugün öğleden sonra başlaması beklenen sağanak yağışın yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve metrekareye 20-40 kilogram yağış bırakacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşlar Dikkat sel kapıda! 3 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 1

METEOROLOJİ UYARDI! SAĞANAK YAĞIŞ VE SEL GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Denizli ve Antalya'nın batı ilçelerinin yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli( 40-60 Km/sa) olması bekleniyor.

Vatandaşlar Dikkat sel kapıda! 3 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 2

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI; Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Vatandaşlar Dikkat sel kapıda! 3 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 3

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevreleri, gece saatlerinden sonra Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 15°C
Çok bulutlu

İSTANBUL °C, 10°C
Çok bulutlu ve bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 14°C
Çok bulutlu

KOCAELİ °C, 10°C
Çok bulutlu ve bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

EGE
Çok bulutlu, Akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Manisa ve Denizli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 12°C
Çok bulutlu

DENİZLİ °C, 18°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İZMİR °C, 16°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

MANİSA °C, 17°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

Vatandaşlar Dikkat sel kapıda! 3 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 4

AKDENİZ
Çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile gece saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana'nın iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 19°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 19°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batı ilçeleri sağanak yağışlı

HATAY °C, 18°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN °C, 19°C
Çok bulutlu