Anasayfa /  Güncel

Van’da 5 büyüklüğünde deprem! İlk açıklama geldi...

Van’da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35'te meydana gelen deprem 18.89 derinlikte kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Öte yandan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da açıklama geldi. İşte son dakika Van depreminin detayları...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Haziran 2022 22:22

İşte depremin gerçekleştiği nokta:

BAKAN KOCA: CAN KAYBI VEYA YARALI YOKTUR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır." dedi.

VAN VALİSİNDEN AÇIKLAMA
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, "Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor." dedi.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR
Kandilli Rasathanesi Van'dan meydana gelen depremin hemen ardından saat 21.48'de 3.0 büyüklüğünde bir depremin daha gerçekleştiğini açıkladı. Kandilli'den yapılan açıklamaya göre deprem, Van'ın Bağdaşan ilçesinde meydana gelirken derinliği 5.0 km olarak kaydedildi.

DAHA BÜYÜK BİR DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şükrü Ersoy Van'daki korkutan depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Burası faylarla dolu bölge. Depremin olmasını doğal karşılıyoruz. Ama 5'ten büyük olması korkutucu. 5.5 geçtikten sonra yaralanmalar, 6'dan sonra can kayıpları başlıyor bölgenin yapısından dolayı. Deprem çok büyük görünmese de etkili görülebilir. Bu tür depremler normal. Ama daha büyüğü olur mu dersek şu an görünmüyor." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKTILAR
Depremle birlikte endişe yaşayan çok sayıda kişi evlerinden çıktı. Deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Van'da muhtarlarla irtabata geçen ekipler herhangi bir olumsuz yaşanmadığı bilgisine ulaştı.

Ancak, depremin merkez üssü Tuşba ilçesinin kırsal Ermişler Mahallesine bir ekip sevk edildiği ifade edildi.

Yorumlar