Anasayfa /  Güncel

Van kar tatili ! Van Valiliği son dakika ! Van'da okullar tatil mi?

Van kar tatili ! Van Valiliği son dakika ! Van'da okullar tatil mi? Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.Hangi illerde okullar tatil edildi? (10 Şubat 2020) İl İl kar tatili iller ? Valilik son dakika kar tatili haberi için tıkla.

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2020 13:49

Van kar tatili ! Van Valiliği son dakika ! Van'da okullar tatil mi? Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.Hangi illerde okullar tatil edildi? (10 Şubat 2020) İl İl kar tatili iller ? Valilik son dakika kar tatili haberi için tıkla.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ ? TIKLAYINIZ

Hangi illerde okullar tatil edildi? (10 Şubat 2020) İl İl kar tatili iller ? Valilik son dakika kar tatili haberi için tıkla. Yurtta etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle başta İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Bolu olmak üzere bir çok ilde kar tatili için öğrenciler başta olmak üzere tüm illerin Valiliğinden gelecek olan haberi bekliyorlar. Sizler için hazırladığımız bu haberde hangi illerde okullar kar tatili olduğunu öğrenebilirsiniz. İşte 10 Şubat 2020 kar tatili olan iller ...

HANGİ İLLERDE OKULLAR KAR TATİLİ OLDU

10 Şubat 2020 tarihinde Valiliklerin son dakika açıklamalarına göre kar tatili olan illeri ve yurttan son dakika hava durumu sonuçları haberimizdedir.

Türkiye'de etkili olan kar yağışı sonrası tatil haberleri peş peşe geldi. Okullar, Van'da 1 gün, Trabzon ve Rize'de ise 2 gün tatil edildi. 10 Şubat Pazartesi hangi illerde okullar tatil edildi?

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle 10.02.2020 Pazartesi günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir” denildi.

 

TRABZON VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Valilik'ten yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilimiz genelinde 10 Şubat Pazartesi ve 11 Şubat Salı günleri, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 2 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır" denildi.

RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER ÖĞRENCİLERİN TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ 

Rize Valisi Kemal Çeber, sosyal medyadan öğrencilerin kar tatili taleplerini geri çevirmeyerek Rize'de kar nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu.

Vali Çeber tatil kararını sosyal medyadan şu şekilde açıkladı:

"Sevgili öğrencilerim ve hemşehrilerim yoğun katılımınız, fotoğraflarınız, değerlendirmeleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. İlgili kurumların verdiği bilgiler, sizlerden gelen değerlendirme ve talepler neticesinde hepimizin ortak kararını hepimiz adına açıklıyorum. Rize Valiliği, öğrenciler ve biz Rizelilerin ortak değerlendirme ve kararı olarak;

1- Devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı il merkezi ve köylerinde okulların 2 gün süre ile tatil edilmesine,

2- Aynı kararın kamuda çalışan hamile ve engelliler için de idari izin olarak kabulünü,

3- Dışarıdaki dostlarımız Sokak hayvanlarımız için herkesin uygun usulde, uygun yerlere yiyecek bırakmasına,

4- İlçelerimizde de aynı veriler dikkate alınarak kararın Kaymakamlar başkanlığında tüm ilçe halkı ve öğrencilerce verilmesine,

5- Yoğun katılım video, fotoğraf ve değerlendirmeler için Rize kadar güzel Rizelilere ve birbirinden tatlı öğrencilerimize teşekkür edilmesine,

6- Öğrencilerimizin tatil boyunca hastalanmamaya dikkat ederek, karın tadını sonuna kadar çıkarmasına ama kitap okuma, ders tekrarı ve ödevleri ihmal etmemesine,

Rize Valiliği tarafından tüm katılımcılar adına karar verilmiştir."

Son dakika: İstanbul’da kar yağışı etkili oluyor!

İstanbul’da kar yağışı etkili oluyor. Kentin yüksek noktalarında kar yağışı başladı.

İBB AKOM’dan yapılan açıklamada; “Son meteorolojik verilere göre, İstanbul'da saat 15:30'dan sonra rüzgarın kuzeyli yönlerden şiddetini arttırması, beraberinde hafif kar yağışı geçişlerinin yaşanması, yağışın akşam 19:00'dan itibaren kuvvetlenmesi bekleniyor.

İstanbul'da bugün saat 15:30'dan sonra rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile Karadeniz üzerinden soğuk ve nemli havanın bölgemize taşınması, beraberinde il genelinde aralıklarla hafif kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Kar yağışının akşam saatlerinden (19:00) itibaren aralıklarla kuvvetli olması beklenirken, sıcaklıkların 0°C ve altında gerilemesi ile buzlanma ve don olaylarının da yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında Pazar sabah saatlerine kadar dondurucu soğuk ve kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Yağış nedeniyle nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5'in altında kalan (Güney) ilçelerde 2-5cm, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 3-7cm, TEM'in kuzeyinde 5-12cm aralığında kar örtüsünün oluşacağı tahmin ediliyor.” denildi.

Beklenen kar yağışı bugün saat 19.00’da başlayacak ve yarın saat 15.00’a kadar devam edecek.

 



Ayrıca İBB AKOM, kar yağışı esnasında ve sonrasında yollarda oluşması muhtemel buzlanmalara karşı vatandaşları uyarıyor.

 

İBB, 1.373 araç-iş makinası ve 6 bin 882 personel ile kış şartlarıyla mücadele etmeye hazır. İstanbul'da 232 bin ton tuz ve 1.200 ton solüsyon depolarda hazır bekletiliyor. İBB kar ve kış çalışmaları ekipleri, dünden itibaren şehrin bütün meydan ve ana caddelerine konuşlanarak, olası kar yağışı ve buzlanmalara müdahale etmek için bekliyor.

Yorumlar