Anasayfa /  Foto Galeri

Vali Yardımcısı kardeşini ve annesini öldürmüştü! İşte çifte cinayetin perde arkası

Adana’da annesi ve kardeşini vurarak öldüren Mersin Vali Yardımcısı Tolga Polat hakkında hazırlanan iddianamede iki cinayetin detayları yer aldı. Savcılık, Polat’ın ‘iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis’ ile cezalandırılmasını talep etti.

Vali Yardımcısı kardeşini ve annesini öldürmüştü! İşte çifte cinayetin perde arkası - Sayfa 1

Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın işlediği çifte cinayetle ilgili son dakika haberi… Annesi Afiyet İkbal Polat ve avukat kardeşi Altuğ Polat'ı öldüren Tolga Polat'ın hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede çifte cinayetle ilgili çarpıcı ayrıntılar yer aldı. İddianamede, avukat kardeşin cinayet günü ağabeyi Tolga Polat'ın görüşme isteğini, kendilerini öldüreceği gerekçesiyle kabul etmediği, 4 gün önce de kendisi ile annesini darbettiği iddiasıyla ağabeyi Tolga Polat'tan şikayetçi olmak istediği ortaya çıktı. İddianamede, çifte cinayetin yaşandığı binada 18 boş kovan bulunduğu zanlı Tolga Polat'ın birden fazla şarjör kullandığı bildirildi.

Vali Yardımcısı kardeşini ve annesini öldürmüştü! İşte çifte cinayetin perde arkası - Sayfa 2

Olay, 11 Ağustos akşamı saat 22.30 sıralarında, Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi 64004 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, emekli coğrafya öğretmeni baba Şeref Polat'ın bankada bulunan 1 milyon TL ile 300 dönüm arazi ve 4 bin metrekare arsanın aile içinde paylaşımına karar verildi.

Vali Yardımcısı kardeşini ve annesini öldürmüştü! İşte çifte cinayetin perde arkası - Sayfa 3

Ancak Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, mal paylaşımında anlaşamadığı annesi Afiyet İkbal ve avukat kardeşi Altuğ Polat ile zaman zaman tartıştı. Şeref Polat'ın para ve malın büyük kısmını Tolga Polat'a vermek istemesi üzerine anne ile avukat kardeş, babanın 'akli dengesinin yerinde olmadığı' iddiasıyla vesayet davası açtı.

Vali Yardımcısı kardeşini ve annesini öldürmüştü! İşte çifte cinayetin perde arkası - Sayfa 4

Duruşması görülecek dava öncesi baba Şeref Polat, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden 'akıl sağlığı yerindedir' raporu aldı. Vali Yardımcısı Tolga Polat ise davadan bir gün önceki akşam baba Şeref ve anne Afiyet İkbal Polat'ın 6'ncı katta, kardeş Altuğ Polat'ın 3'üncü katta yaşadığı apartmana geldi.