Anasayfa /  Eğitim

Vakalar 47 günde 12 kat artınca olan oldu

Son bir buçuk ayda tam 12 kat artan vaka oranıyla dikkatleri üzerine çeken Eskişehir'de yüz yüze eğitime ara verme kararı alındı. Bu kapsamda; 8. ve 12. sınıfları hariç uzaktan eğitime geçilecek.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2021 22:14

Sağlık Bakanlığı 27 Mart  2 Nisan haftasına ilişkin koronavirüs risk haritasını açıkladı. Eskişehir, 100 bin kişide 225,12 seviyesinden 358,90’a yükselerek ‘çok riskli’ 58 şehir arasında yer aldı.

Artan vaka sayısının ardından Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu okullarda uygulanacak yüz yüze eğitime ilişkin yeni bir karar aldı. 

 8 VE 12. SINIFLAR HARİÇ DİĞER SINIFLAR UZAKTAN EĞİTİME GEÇİYOR
Buna göre yapılan açıklamada, "Eskişehir'de vaka sayısı artışının önlenmesi amacıyla özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulları ve okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm eğitim kurumlarının 8. ve 12. sınıfları hariç uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi" ifadeleri yer aldı.

 14 Şubat verilerine göre ‘illere göre haftalık vaka sayısı’ risk haritasında vaka oranı 30,99 olan Eskişehir’de, aradan geçen 47 günde vaka sayısı yaklaşık 12 kat artarak 358,90’a çıktı.
Açıklamada, park, bahçe, tematik park, mesire alanları gibi yoğunluk oluşturan alanlara girişler ile restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya, çay bahçeleri gibi yeme-içme yerlerinde gün, nişan, doğum günü gibi sosyal mesafeyi azaltıcı etkinliklerin kısıtlanmasına, izin verilmeyen etkinliklerin denetim ekiplerince yoğun olarak denetlenmesi kararlaştırıldığı kaydedildi.

Yorumlar