Anasayfa /  Foto Galeri

Uzmanlardan altın için yıl sonunda bomba tahmin geldi! Rekor kıracak...

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Son zamanlarda yükselişe geçen altın fiyatlarında uzmanlardan gündemi sarsacak bomba açıklamalar geldi. İşte uzmanlardan altın yıl sonunda ne kadar olacak sorusunun yanıtı...

Uzmanlardan altın için yıl sonunda bomba tahmin geldi! Rekor kıracak... - Sayfa 1

Gram altındaki yükseliş yatırımcılar tarafından araştırılırken, uzmanların 2022 yıl sonu altın fiyatları için yapıtığı tahminler dikkat çekiyor. Gram altın, ons ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanarak yükselişe geçti. 

Uzmanlardan altın için yıl sonunda bomba tahmin geldi! Rekor kıracak... - Sayfa 2

Analistler, özellikle ABD’de açıklanan son verilerin küresel resesyona ilişkin endişeleri artırması ve buna paralel ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha yavaş faiz artışına gideceği beklentilerinin altına olan talebi desteklediğini söyledi. 

Uzmanlardan altın için yıl sonunda bomba tahmin geldi! Rekor kıracak... - Sayfa 3

29 Temmuz Cuma (bugün) 1019 TL'den işlem gören gram altının yükseleceğini öngören uzmanlar, yıl sonu içinse dikkat çeken tahminde bulundu.

Uzmanlardan altın için yıl sonunda bomba tahmin geldi! Rekor kıracak... - Sayfa 4

ALTIN ONS FİYATI 1 AYIN ZİRVESİNDE
Fed'in faizi ikinci kez 75 baz puan artırdığı Temmuz ayı FOMC toplantısı sonrası konuşan Fed Başkanı Powell'ın korkulduğu kadar şahin mesajlar vermemesi ABD dolarını zayıflatırken altına destek verdi. Powell'in faiz artırımlarının bir noktada yavaşlayacağı yönündeki sözlerinin yatırımcıların risk iştahını yeniden canlandırmasıyla birlikte ABD doları gerilerken spot altın fiyatı bu sabah 1770 dolara yaklaştı.