Anasayfa /  Foto Galeri

Uzmanlar uyardı: Siyah maskeler yasaklanmalıdır! Doğru ve sağlıklı maske hangisi?

Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, "Siyah renkli nano maskeler ise tıbbi amaçlı değil aksesuar olarak kullanılabilir, yasaklanmalıdır" dedi. Peki doğru ve sağlıklı maske hangisi?

Uzmanlar uyardı: Siyah maskeler yasaklanmalıdır! Doğru ve sağlıklı maske hangisi? - Sayfa 1

Maske, Covid-19 salgınıyla birlikte hem tıbbi hem de yasal zorunluluk olarak hayatın bir parçası haline geldi. 'Virüs geçirmeyen', 'antibakteriyel', 'yıkanabilir bez' ya da 'nano maske' adı altında çok sayıda maske vatandaşın kullanımına sunuldu.

Uzmanlar uyardı: Siyah maskeler yasaklanmalıdır! Doğru ve sağlıklı maske hangisi? - Sayfa 2

Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, virüsü tutabilmesi için 3 katmanlı maskelerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizerek, orta katmanında 'meltblown' adındaki filtre, diğer iki katmanında ise 'spunbond' kumaş kullanılan cerrahi maskelerin, yüzde 95'lerin üzerinde koruyuculuğu olduğunu bildirdi.

Uzmanlar uyardı: Siyah maskeler yasaklanmalıdır! Doğru ve sağlıklı maske hangisi? - Sayfa 3

Yalbuzdağ, tüm katmanında da 'spunbond' kumaş kullanılan tıbbi maskelerin ise yüzde 90'a kadar virüsten koruduğunu açıkladı.

Uzmanlar uyardı: Siyah maskeler yasaklanmalıdır! Doğru ve sağlıklı maske hangisi? - Sayfa 4

Doğru ve sağlıklı maske hangisi? 
Vatandaşların tercih etmesi gereken doğru ve sağlıklı maskenin özelliklerini uygulamalı olarak anlatan Başkan Mürsel Yalbuzdağ, şöyle konuştu:

"Koruyuculuk düzeyi yüksek olan üç katlı ve özel kumaştan yapılan, ortasında meltblown denilen filtre olan cerrahi maskelerin kullanılması gerekiyor ki gerçek anlamda virüsü tutsun, engellesin.