Anasayfa /  Foto Galeri

Uzman'dan kritik uyarı! Market poşetlerini böyle temizleyin

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, koronavirüsün bulaşıcılığından korunmak için hayat kurtaran basit önlemleri anlattı

Uzman'dan kritik uyarı! Market poşetlerini böyle temizleyin - Sayfa 1

Dr. Buğra Buyrukçu, toplum nüfusunun önemli bir bölümünün günlerini evde geçirdiğini, ancak ihtiyaçların karşılanması noktasında dışarıyla temasın devam ettiğini anımsattı.

Uzman'dan kritik uyarı! Market poşetlerini böyle temizleyin - Sayfa 2

Başta mutfak alışverişi olmak üzere çok çeşitli nedenlerle insanların dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen Dr. Buyrukçu, “Gerekli tedbirler alındığında sokakta bulaşıcılık riski asgari seviyeye düşer. Bazı basit tedbirler hayat kurtarır.

Uzman'dan kritik uyarı! Market poşetlerini böyle temizleyin - Sayfa 3

Örneğin market alışverişlerine giderken eldiven takmak, mutlaka maske kullanmak gerekir. Market sonrası eve dönüldüğünde hiç vakit kaybedilmeden el ve yüzü yıkamak, kıyafetleri mutlaka değiştirmek şart” dedi.

Uzman'dan kritik uyarı! Market poşetlerini böyle temizleyin - Sayfa 4

Dr. Buğra Buyrukçu, alışveriş dönüşü market poşetlerinin dezenfekte edildikten sonra açılması gerektiğini de söyledi. Dr. Buyrukçu, “Poşetten çıkan ambalajlı ürünleri de dezenfekte edip yerlerine yerleştirmeli, yiyecekleri kimyasal dezenfektanlarla değil doğal yöntemlerle temizlemeliyiz.