Anasayfa /  Foto Galeri

Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Uzman Öğretmenlik başvuru ekranı

Uzman öğretmenlik başvuruları başlıyor. Öğretmenler, uzman öğretmen eğitim programına 1 Haziran ile 13 Haziran arasında MEBBİS üzerinden başvuruda bulunabilecek. Peki, MEBBİS giriş ile uzman öğretmenlik başvurusu nereden, nasıl yapılır? 2022 uzman ve başöğretmenlik başvuru şartları nelerdir? İşte haberin detayları....

Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Uzman Öğretmenlik başvuru ekranı - Sayfa 1

Öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılıyor. Uzman öğretmenlik ile başöğretmenlik programı başvurusu 1 Haziran – 10 Haziran tarihlerinde yapılacak. 

Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Uzman Öğretmenlik başvuru ekranı - Sayfa 2

Uzman Öğretmenlik Eğitim Programına göre uzman öğretmen unvanı için 180 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022-05 Eylül 2022 tarihleri arasında; Başöğretmenlik Eğitim Programına göre başöğretmen unvanı için 240 saatlik eğitim 18 Temmuz 2022-19 Eylül 2022 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde uzaktan eğitim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirilecek.

Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Uzman Öğretmenlik başvuru ekranı - Sayfa 4

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Takvime göre eğitim programının başvuruları 01-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak olup uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.