Anasayfa /  Foto Galeri

Uzak Doğu'nun cennet adası görenleri büyülüyor

Palawan, onlarca adaya sahip Filipinler'in en ünlü adalarından biri. Ününü La Casa de Papel' dizisinin bazı sahnelerinin çekilmesiyle kazanan bu ada görenleri adeta büyülüyor.

Uzak Doğu'nun cennet adası görenleri büyülüyor - Sayfa 1

Dünyanın dört bir yanı birbirinden farklı güzelliklerle dolu. Uzak Doğu ülkesi Filipinler'in güneybatı ucunda yer alan Palawan adası, ülkenin en turistik bölgelerinden biri.

Uzak Doğu'nun cennet adası görenleri büyülüyor - Sayfa 2

Dünyanın bu diğer ucundaki ülkesi Filipinler'in en güzel rotalarından biri olan Palawan, Türkiye'de pek bilinen bir rota olmasa da aslında turizm konusunda büyük bir potansiyele sahip. Bunda filmler ve sosyal medyanın da payı çok büyük.

Uzak Doğu'nun cennet adası görenleri büyülüyor - Sayfa 3

Filipinler'e bağlı uzun ve dar bir ada olan Palawan, kuzeydoğu-güneybatı ekseninde yer almakta. Adanın toplam yüzölçümü ise 14.650 kilometrekare. Ancak ada özellikle son yıllarda büyüklüğünden çok öte bir üne sahip olmaya başlamış durumda.

Uzak Doğu'nun cennet adası görenleri büyülüyor - Sayfa 4

Palawan'da bölgedeki birçok adada olduğu gibi vergi uygulaması bulunuyor. Yani adada tatil yapmak isteyenler dönüşte 20 dolarlık bir vergiyi ödemek zorunda. Aksi takdirde uçağa binmeniz mümkün değil. Bu da Palawan'ı görememeniz anlamına geliyor.