Anasayfa /  Foto Galeri

Uyuyan Kahin Olarak Bilinen Edgar Cayce'in Hayatı ve Tüyler Ürperten Kehanetleri

Uyuyan Kahin Olarak Bilinen Edgar Cayce'in Hayatı ve Tüyler Ürperten Kehanetleri - Sayfa 1

Uyuyan Kahin Olarak Bilinen Edgar Cayce'in Hayatı ve Tüyler Ürperten Kehanetleri

Uyuyan Kahin Olarak Bilinen Edgar Cayce'in Hayatı ve Tüyler Ürperten Kehanetleri - Sayfa 2

Uyurken aldığı bilgiler ile hastalıkların reçetelerini yazabilen, geçmişten bilgiler alan ve geleceğe dair kehanetlerde bulunan enteresan kahin. baba Vanga desek bilemediniz mi peki ya Nostradamus? Evet kahin denilince akla gelen ilk iki isim bu zat-ı muhteremlerdir. "Kahinlik" bir özellik olarak bir çoğumuza komik ve gerçek dışı gelebilir. Birileri kahinlerden ve kehanetlerinden bahsedince "Ya saçma saçma konuşma birader" diyerek konuyu kestirip atmışlığımız çoktur lakin bu meslek komik gelmesinin yanı sıra insanları tarih boyunca ürpertmiş istemeden de olsa "Acaba?" dedirtmeyi başarmıştır. Başta saydığımız iki ismin biraz gölgesinde kalsada Edgar Cayce (nam-ı diğer Uyuyan Kahin) uyurken aldığı bilgilerle amansız hastalıklara reçeteler yazmış, geçmişten bilgiler almış hatta söylentiye göre ölen insanların ruhlarıyla dahi iletişime geçmiş, geleceğe dair ilginç kehanetlerde bulunmuş birisidir. Şu örneği verip galeriye geçelim, 1. dünya savaşı sona erdiğinde Cayce, Versay Konferansı'nın başarısızlığı neticesi daha da şiddetli olacak 2. Dünya Savaşı olacağını söylemiş hatta savaşın 1940 yılında başlayacağını ve ne zaman sona ereceğini dahi tahmin etmiştir.

Uyuyan Kahin Olarak Bilinen Edgar Cayce'in Hayatı ve Tüyler Ürperten Kehanetleri - Sayfa 3

Doğumu, küçük yaşta geçirdiği kaza ve komadayken kendi sorununa çözüm bulması ... 18 mart 1877 ABD Kentucky'de hayata gözlerini açan bu ağabeyimizin psişik güçlere sahip olduğunu kanıtlaması için çok bi zamanın geçmesine gerek yoktu. Henüz küçükken oyun oynamak için dışarı çıkan Cayce eve geldiğinde sebebi bilinmeyen bir durumdan ötürü komaya girer. Ailesi onu iyileştirmek için her yolu dener lakin Cayce komadan çıkmıyordur. Birgün Cayce komadayken konuşmaya başlar ve "Enseme bir beyzbol topu çarptı. Özel bir yakı yapın ve enseme kuvvetlice bastırın, acele edin! Beyin zarımın zarar görme ihtimali var." der. Ve yakı için kullanılacak malzemeleri söyler. Zaten biçare düşen annesi bu yolu denemekte bir sakınca görmez ve uygular. Cayce akşama doğru gözlerini yeniden açar.

Uyuyan Kahin Olarak Bilinen Edgar Cayce'in Hayatı ve Tüyler Ürperten Kehanetleri - Sayfa 4

"Anne ben ölmüş akrabalarımla iletişime geçebiliyorum" Çocukluk yıllarında Cayce yaşıtlarından bir hayli farklı davranıyordu. Annesine ölmüş akrabaları ile iletişim kurduğunu söylüyor, okulda masasının üstüne koyduğu kitaba başını koyup uyuyor ve kitabı baştan sona ezberlemiş vaziyette uyanıyordu. Bu özelliklere bir anlam vermekte zorlanan ailesi yavaş yavaş çocuklarından şüpheleniyordu. Maddi imkansızlıklar onun da yakasını bırakmamış ve en sonunda okulu bırakmak zorunda kalmıştı. Küçük Cayce çeşitli işlerde çalışacaktı ve 21 yaşına geldiğinde bir mektup kağıdı fabrikasında iş bulmuştu. Fakat bir sorun vardı sesinin büyük bir kısmını kaybettirecek bir gırtlak hastalığına yakalanmıştı.