Anasayfa /  Foto Galeri

Uyurken kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o ipuçları...

Uyurken kilo verebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Fazla kilolarınızdan kurtulmak için uykuda bile kalori harcayabilirsiniz. Gece boyu metabolizmanızın çalışmasını sağlayarak yağ yakımını destekleyen bu yöntemlerle kısa sürede ince bir vücuda sahip olabilmeniz mümkün. İşte gece boyu daha fazla kalori harcamanızı sağlayacak yöntemler...

Uyurken kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o ipuçları... - Sayfa 1

Herkes istediği vücuda kavuşma için kilo vermenin yollarını arıyor. Kilo vermek için vücudunuza en uygun diyet ve egzersiz programını düzenli olarak uygulamanız gerekiyor. Ayrıca uyku düzenine de dikkat etmeniz gerekiyor. Uyku da bile kalori harcayıp zayıflamak isteyenler için birkaç ipucunu derledik.

Uyurken kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o ipuçları... - Sayfa 2

1-YORGANSIZ UYUYUN

Yumuşak ve büyük yorganlar uyumak çok keyifli gelebilir. Ancak bu durum kilo vermek isteyenler için pek faydalı olmaz. Çünkü metabolizmanızın hızlı çalışması için uyuduğunuz alanın soğuk olması gerekir. Böylece daha fazla kalori yakmış olursunuz. Daha serin bir odada uyumak, vücudumuzun gereksiz şekerden kurtulmasını sağlarken daha fazla kalori yakmamızı sağlayan sağlıklı yağ miktarını da arttırır.

Uyurken kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o ipuçları... - Sayfa 3

2-DAHA FAZLA UYUYUN

Egzersiz yapmak kadar fazla uyumak da kilo verme sürecinizi en hızlı hale getirebiliyor. Araştırmalar, her gün fazladan bir saatlik uykunun günlük kalori tüketimini sınırladığını ortaya koymuştur. Yani bir yıl boyunca günde bir saat fazla uyuyarak 9 kilo verebilirsiniz. Bu sebeple her gün uyku düzeninize dikkat ederek hep aynı saatte uyumaya özen gösterin. Günde 8 saat ve üzerinde bir uyku vücudunuzun için yeterli olabilir.

Uyurken kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte o ipuçları... - Sayfa 4

3-METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN İÇECEKLER TÜKETİN

Kilo vermek için vücudunuzu gereğinden fazla zorlamak yerine uyumadan önce metabolizmanızı harekete geçirerek içeceklerden yararlanabilirsiniz. Saatlerce aç kalmak, küçük öğünler yemek ya da sıvı beslenmek gibi yanlış uygulamalar açlığı artırdığı için vücudunuzda daha fazla yağ depolanmasına sebep olur. Yatmadan önce protein oranı yüksek içecekler içmek, vücudunuzu fazladan çalıştıracağı için gece boyunca kalori yakmanıza yardımcı olur. Uyumadan önce tarçınlı süt içerek de metabolizmanızı hızlandırabilir ve yağ yakımını destekleyebilirsiniz.