Anasayfa /  Foto Galeri

Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah: Pedofili olarak görmüyorum

Uşşaki tarikatı lideri Eyyüp Fatih Şaban, ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Sanık avukatının istismara uğrayan çocukla ilgili, "Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış." sözleri mahkeme salonunu karıştırdı.

Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah: Pedofili olarak görmüyorum - Sayfa 1

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, sanık avukatı 14 kişinin tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Independent Türkçe’den Can Bursalı imzalı habere göre, sanık Şağban'ın avukatı, tanık olarak gösterilen 14 kişinin de olayın yaşandığı dönem aynı evde yaşadığını belirtti.

Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah: Pedofili olarak görmüyorum - Sayfa 2

Savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, mağdur çocuğun ve ailesinin avukatı Sakarya Barosu Başkanı Abdürrahim Burak, sanık avukatının 14 tanık dinletmek istemesinin duruşmayı uzatmayı amaçladığı ifade etti.

Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah: Pedofili olarak görmüyorum - Sayfa 3

"Türkiye'nin nadide, mümtaz bir şahsiyetidir"

Sanık avukatı, “Müvekkilimiz Türkiye'nin nadide, mümtaz bir şahsiyetidir. 6 aydır tutukludur. Müvekkilimiz ile çocuğun annesi, babası ve halasının telefon kayıtları dosyaya konulsun, gerçek ortaya çıkacak." dedi.

Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah: Pedofili olarak görmüyorum - Sayfa 4

Mağdur çocuğa suçlama

"Çocuğun savcılık ve mahkemedeki ifadeleri tutarsız" diyen sanık avukatı, şu ifadelerle mağdur çocuğu suçladı: Ben 12 - 13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum. Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış.