UNUTULMAZ  SEÇİM  VAATLERİ

‘’ Ankara’ya deniz getireceğim ‘’ cümlesinde vücut bulur seçim vaatleri bir bakıma.. Çok vaat dinledim, o vaatlerin sahiplerinin seçim kazandığını gördüm de; gerçekleşen vaatlere şahit olmadım desem yeridir.

Biraz araştırma yapınca neler çıkıyor ortaya neler!.

Tansu Çiller’in ‘ İki anahtar ‘ vaadi unutulur mu? Her aileye bir ev bir araba.. Hatta hızını alamayıp her çiftçiye bir traktör, her mahalleye yüz trilyoner diye sürdürmüştü!. Çiller’e göre; en kötü olasılıkla 1998 yılında Avrupa Birliği’ne tam üyeydik..

Orta yaşlılar Besim Tibuk ismini hatırlar. Liberal Demokrat Parti başkanıydı. Türk siyasi hayatının renkli kişiliklerindendi. 2002 yılı genel seçimleri öncesinde futbolda ofsayt kuralını kaldıracağını vaat etmişti!. O yıllar günümüzdeki gibi ofsayt çizgisi, gol çizgisi teknolojisi, var uygulaması falan yoktu. Ağır çekimde ofsayt, normal çekimde goldü. Tibuk’a göre  ‘ Gol-Ofsayt ‘ tartışması kardeşi kardeşe kırdırıyordu ve ofsayt futboldan acilen kaldırılmalıydı!. Ayrıca kale direklerinin arası da genişletilmeliydi.. Niçin daha bol gol olmasındı!.

1999 yılı seçimleri öncesinde merhum Erbakan’ın en dikkat çekici vaadi Taksim’e cami yapmaktı. Faizi de kaldıracaktı.,

Bahçeli, o seçimlerden kısa süre önce yakalanan terörist başını asmak vaadiyle aynı yarışın içinde yer aldı.

Yine 2002 seçimlerinde siyasi yaşamı kısa sürse de; vaatleriyle seçmeni etkilemeye çalışan ve görece başarılı da olan Genç Parti lideri Cem Uzan vardı. ÖSS sınavını kaldıracaktı. Mazotu 1 YTL yapacaktı!. Diğer liderler durur mu; seçim meydanlarında 1 YTL’nin de altında fiyatlar vaat ettiler!.

2014 yerel seçimleri arefesinde SP İstanbul Bahçelievler belediye başkanı adayı Ali İhsan Gündoğdu; başkan seçilmesi halinde meyhaneleri kaldıracağı müjdesini verdi. Yeni alkol ruhsatı da vermeyecekti..

1991 yılında yeniden siyasete döndükten sonra seçimleri kazanan  Süleyman Demirel’in vaadi adeta vaat ötesiydi!. Rahmetli  ‘’ Kim ne veriyorsa 5 lira fazla vereceğim. ‘’ diyerek çıtayı zirveye dikmişti..

2007 yılında Denizli’den bağımsız milletvekili adayı olan Elektrik Mühendisi Hasan Çetin ise; klasik seçim vaatlerinden bıkmış olacak ki kendi bastırdığı ve dağıttığı broşürlerde yer alan vaatlerle hoş bir ironik hava estirmişti.. Siyasi literatüre geçecek türden vaatleri hep birlikte okuyalım. Hoşunuza gideceğinden eminim..

İlk vaadi Denizli’ye deniz getirmekti. Denizsiz Denizli mi olurdu!

Diğer ultra vaatlerini de ardarda sıralıyordu..

Hamilelik dokuz aydan dört aya indirilecek!

Bütün Şahinler Mersedes görünümlü olacak!

Avrupa Birliği’ne falan girmeye gerek yok. Onlar bize girecek!

Çöller kutup ayılarından arındırılacak!

Beslenen karga senin gözünü oymadan devlet tarafından derdest edilecek!

Dolardan altı sıfır atılacak!

Eşekler sudan koşarak gelecek!

Beyazlar daha beyaz renkliler daha renkli olacak!

Matematik dersleri kolaylaşacak. Çift bilinmeyenli denklemler müfredattan kaldırılacak! Tüm denklemler bir bilinmeyenli olacak!

Otobüslerde basamakta dursanız bile otomatik kapı vatandaşı çarpmayacak!

Rio Karnavalı Denizli’de düzenlenecek!

Üç korner bir penaltı olacak!

Arabanızı yıkattığınız gün yağmur yağmayacak!

Para vermeyen de düdük çalacak!

Günler 28 saat olacak; dört saat fazla uyunacak!

Yeni haftada yüzünüzden gülümseme eksik olmasın…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar