Anasayfa /  Dünya

Ünlü oyunda tepki çeken Kur'anı-ı Kerim detayı!

Dünyanın önde gelen oyun firması devi Activision-Blizzard'ın son çıkardığı Call of Duty: Vanguard oyununda İslamofobik sembollerin bulunması büyük tepki çekmişti. Oyunun bir sahnesinde yer alan kana bulanmış Kur'an-ı Kerim sayfalarına tepkiler gelince dev şirket özür diledi.

Abone ol
Abone ol 13 Kasım 2021 15:44

Dünyaca ünlü oyun firması Activision-Blizzard, geçtiğimiz aylarda Call of Duty'nin yeni oyunu Vanguard'ı duyurmuştu. Merakla beklenen oyun geçtiğimiz hafta resmi olarak yayınlandı.

KANA BULANMIŞ KUR'AN'I KERİM SAYFALARI
Oyunun yayınlanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Birçok kullanıcıyı heyecanlandıran oyunun Zombi modundaki Stalingrad haritasında bir zemine dağılmış ve bazıları ise kana bulanmış halde Kur'an-ı Kerim'den sayfaların göründüğü belirlendi.

MÜSLÜMAN KULLANICILARINDAN ÖZÜR DİLEDİ
İkinci Dünya Savaşı'nı konu edinen Call of Duty: Vanguard serisinde yer alan Kur'an-ı Kerim sahnesi sebebiyle Activision-Blizzard Müslüman kullanıcılarından özür diledi.

"FARK EDİLDİĞİ AN OYUNDAN ÇIKARTILDI"
"Call of Duty Orta Doğu" sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan açıklamada, görüntülerin oyuna yanlışlıkla dahil edildiğini belirterek, "Müslüman toplumunu rahatsız eden içerikler fark edildiği an oyundan çıkartıldı. Derinden özür dileriz. Gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için tedbirler alacağız" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından oyuna, Kur'an sayfaları yerine boş sayfalar dahil edildi.

Yorumlar