Anasayfa /  Sağlık

Ünlü markanın balık paketleme görüntüleri şok etti

Sosyal medyada bir balık firmasının üretim tesisinde çekilen görüntüler infial yarattı. Türkiye'deki hemen hemen tüm marketlerde satılan ve 'el değmeden' üretildiği iddia edilen o markanın ton balıklarıyla ilgili sosyal medyaya düşen görüntüler izleyenleri şoke etti.

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2021 17:19

Sosyal medyada bulunan 'Denetle' adlı bir hesaptan yayınlanan video infial yarattı. Paylaşılan videoda ton balıklarının paketleme aşamasına yer verilirken, çalışanın ton balığına çıplak elle dokunduğu ve hijyen kurallarına uyulmadığı görüldü.

Görüntülerde çalışanların elleriyle paketleme yaptığı, hijyen kurallarının neredeyse hiçe sayıldığı görüldü. Denetle isimli sosyal medya hesabı tarafından paylaşılan görüntüler yaklaşık 100 binden fazla kez izlenildi, görüntülere sosyal medya kullanıcıları da tepki gösterdi.

"Demek ki el değmeden üretilmiyormuş!"

Hesabın yaptığı paylaşımda, "Demek ki el değmeden üretilmiyormuş. Sosyal medyada bir influencer tarafından paylaşılan bu video ton balıklarının paketleme aşamasını gösteriyor. İlginç olan ürün içeriğinde salamura suyu olduğu yazmıyor. İçerik beyanında sadece ton balığı, zeytinyağı ve tuz var" denildi.

Skandala tepkiler

Gıda Dedektifi ve Denetle Yöneticisi Musa Özsoy da yaptığı paylaşımda, "Otomasyon olmaması bir yana, üretimin temizlik kovasına doldurulmuş izlenebilirliği tartışılır zeytinyağıyla yapılmasına söyleyecek söz yok. Bu durum bana hiç normal gelmiyor. Şunu küçük bir firma yapsa ne olurdu?" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar