Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlü komedyen Tolga Çevik'e video şoku! Erişim engeli geldi

Ünlü komedyen Tolga Çevik'in başı ifşa videosu ile dertte. Sosyal medyada bir kullanıcı oyuncu Tolga Çevik’in kimlik numarasını ele geçirdikten sonra videolu bir paylaşım yaptı. Kişisel bilgilerinin ifşa edildiğini gören Çevik mahkemeye başvurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Ünlü komedyen Tolga Çevik'e video şoku! Erişim engeli geldi - Sayfa 1

Vergi Dairesinin internet sitesi üzerinden ünlü komedyen Tolga Çevik'in TC Kimlik numarasını ele geçiren kullanıcı, telefon, ikametgâh ve nüfus bilgilerinin de nasıl ele geçirileceğini anlattığı bir video çekti.

Ünlü komedyen Tolga Çevik'e video şoku! Erişim engeli geldi - Sayfa 2

Sosyal medyada yayınlanan video ile kişisel bilgileri ifşa edilen Tolga Çevik mahkemenin yolunu tuttu.

Ünlü komedyen Tolga Çevik'e video şoku! Erişim engeli geldi - Sayfa 3

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI
Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre ünlü komedyen Tolga Çevik, kişisel bilgelerini ele geçirerek sosyal medya hesabından paylaşan kullanıcıyı ihbar etti. Emir T. İsimli bir kullanıcı kişilerin internet sitesi üzerinden ele geçirilen TC Kimlik numarasıyla kişisel bilgilerinin nasıl ifşa edileceğine ilişkin bir video çekti.

Ünlü komedyen Tolga Çevik'e video şoku! Erişim engeli geldi - Sayfa 4

ÖZEL BİLGİLERE ERİŞİM YOLU

Videoda, Vergi Dairesinin internet sitesi üzerinden ünlü komedyene ait şirket bilgilerini girdikten sonra Çevik'in TC Kimliğini ele geçiren kullanıcı, ardından özel bir telekomünikasyon şirketinin sitesine girerek fatura bilgilerini buldu. Ardından Çevik'in ikamet adresini hukuka aykırı şekilde ifşa eden Emir, kişilerin özel bilgilerine ulaşım için yol gösterdi.