Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlü işadamı, kiraladığı villayı soydu! Kapı tokmağını bile götürmüş

Ünlü iş insanı Moiz Mitrani, sahibi olduğu Kurtuluş Finans ve Danışmanlık Şirketi için Sarıyer'de bulunan bir villayı kiraladı. İddiaya göre, kira ödemediği için ev sahibi ile tartışan Mitrani, villayı terk ederken kapı tokmağını bile yanında götürmüş.

Ünlü işadamı, kiraladığı villayı soydu! Kapı tokmağını bile götürmüş - Sayfa 1

 Ünlü iş adamı Moiz Mitrani, sahibi olduğu finans şirketi için kiraladığı villanın kirası ve aidatını ödemeyince ev sahibi ile tartıştı. Villayı terk eden Mitrani, giderken evde bulunan elektrik prizinden, yerdeki parkeye kadar götürünce ev sahibiyle mahkemelik oldu. Soruşturma kapsamında iş adamının kiraladığı villada taşınmaz olarak bulunan malzemeleri yanında götürdüğü ve bu kapsamda ev sahibini 42 bin 800 liralık bir zarara uğrattığını tespit etti. Savcılık soruşturma sonunda Moiz Mitrani hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Ünlü işadamı, kiraladığı villayı soydu! Kapı tokmağını bile götürmüş - Sayfa 2

İş adamı Moiz Mitrani sahibi olduğu Kurtuluş Finans ve Danışmanlık Şirketi için Sarıyer'de bulunan bir villayı kiraladı. Lüks villayı şirket olarak kullanan Mitrani kira ve aidat ödemelerinde aksaklık yapınca ev sahibi ile tartışmaya başladı. Ev sahibi Müge Ç., iş adamının villayı terk etmesini isteyince başına gelmeyen kalmadı. İddiaya göre Moiz Mitrani villayı terk ederken elektrik prizlerinden, yerde bulunan parkelere kadar söküp götürünce ev sahibi savcılığa başvurarak iş adamı hakkında şikâyetçi oldu.

Ünlü işadamı, kiraladığı villayı soydu! Kapı tokmağını bile götürmüş - Sayfa 3

Her şey kira ve aidat ödememe ile başladı  
Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın ulaştığı son dakika bilgisine göre genç kadın tarafından savcılığa sunulan şikâyet dilekçesinde yaşanan olay şöyle anlatıldı:

"Moiz Mitrani finans şirketi için Sarıyer'de bulunan villayı kiralamak istedi. Taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi gereğince binanın aidatı ve kira ödemesinde aksaklıklar yaşanmaya başladı. Bunun üzerine kendisine noter onaylı ihtarname gönderilmesine rağmen Mitrani, 23 aylık aidat ve 4 aylık kira borcunu ödemedi."

Ünlü işadamı, kiraladığı villayı soydu! Kapı tokmağını bile götürmüş - Sayfa 4

Kapı tokmağını bile yanında götürmüş 
Moiz Mitrani'nin villayı boşalttığını, anahtarı da şoförü ile gönderdiği anlatılan şikayet dilekçesinde ev sahibinin kontrole gittiğinde, evin taşınmazı olarak bulunan bulaşık makinesi, şömine, klima, kombi, ahşap parkeler, duşa kabin hatta kapı tokmaklarının bile yerinde olmadığını fark etti. Son dakika ayrıntılarına ulaşılan dosyaya göre ev sahibi Müge Ç., evinin talan edildiğini anlattığı dilekçede Moiz Mitrani'nin yargılanmasını talep etti.