Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Ünlü Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü öldürüldü! İşte cinayetin detayları...

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. İşte haberin detayları...

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2022 19:36

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. İşte haberin detayları...

Fen Bilimleri Dershaneleri’nin kurucusu eğitimci Nazmi Arıkan öldürüldü. Çanakkale Gelibolu’ya bağlı Karainebeyli Köyü’nde çiftlik evinde yaşayan Nazmi Arıkan'ın sabah saatlerinde evinde saldırıya uğradığı öğrenildi. Saldırıda Nazmi Arıkan ile birlikte şoförünün de hayatını kaybettiği belirtildi.

Dün gece bir grup, Nazmi Arıkan ve şoförünün olduğu çiftliğe gitti. Burada, taraflar arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü.

Davaları vardı

Arıkan’ı yakından tanıyan bir sektör kaynağı “Son 2-3 yıldır Gelibolu’daki çiftliğinde yaşıyordu. İşlerini oğlu K. Arıkan takip ediyordu. Fen Bilimleri markası nedeni ile birileri ile davalıktı. Yine benzer şekilde, bazı bayiler ile de alacak-verecek konusunda davaları vardı” diye konuştu.

Yaşamını yitiren Nazmi Arıkan’ın, MEF okullarının sahipleri ile de yakın akraba oldukları anlaşıldı.

Nazmi Arıkan kimdir?

Nazmi Arıkan, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Salur köyünde ilkokul ve ortaokulu okudu. Sonrasında Tokat Öğretmen Okulu’nu bitirerek sınıf öğretmeni oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği’ni okudu.

1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı.

Evli, iki çocuk sahibiydi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Türkiye’nin iyi eğitimcilerinden, güzel insanlarından biri olan arkadaşım Nazmi Arıkan’ın evinde katledildiği haberiyle yüreğim yandı. Faillerinin en kısa zamanda yakalanması tek dileğim. Mekanın cennet olsun sevgili dostum." mesajını paylaştı.

Yorumlar