Anasayfa /  Ekonomi

Ünlü bankadan korkutucu dolar ve enflasyon çıkışı

Citibank analistleri, paylaştıkları araştırma bir araştırma raporunda para politikasındaki belirsizlik ve Türk lirasında artan oynaklık göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’de enflasyonun Mayıs ayında yüzde 50’yi aşarak zirveye ulaşacağını, sonrasında ise yüzde 30-35 civarında seyredeceğini öngördü.

Abone ol
Abone ol 05 Şubat 2022 16:23

CitiBank analistleri, Türkiye Ekonomi Modeli'ni değerlendirdikleri bir araştırma raporunda rekabetçi reel döviz kurunun yapısal reformlarla desteklenmediği sürece tek başına cari dengeyi kalıcı olarak iyileştiremeyeceğini belirtti.

Citi analistleri, paylaştıkları araştırma bir araştırma raporunda para politikasındaki belirsizlik ve Türk lirasında artan oynaklık göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’de enflasyonun Mayıs ayında yüzde 50’yi aşarak zirveye ulaşacağını, sonrasında ise yüzde 30-35 civarında seyredeceğini öngördü.

2021’de yaşanan fiyat gelişmeler ve Ocak ayındaki yükseliş sonrasında bunun döngüsel değil sürekli bir konjonktüre işaret ettiğini belirten Citi, kurdaki geçişkenlik ve geçmiş verilere karşı hassasiyeti yüksek olan ileriye dönük beklentilerin de bu konjonktürü desteklediğini söyledi.

"Enflasyon görünümü önceki yıllara göre ciddi derecede bozuldu"

BloombergHT'nin haberine göre Citi, para politikası belirsizlik ve kurdaki oynaklıktan dolayı enflasyon görünümünün de önceki yıllara göre ciddi derecede bozulduğunu vurguladı.

 

Yorumlar