Anasayfa /  Ekonomi

Ünlü banka doların kaç lira olacağını açıkladı

Merkez Bankası'nın 21 Ekim 2021 günü sürpriz bir karar alarak faizleri yüzde 18'den yüzde 16'ya düşürmesinden sonra dolar ve eurodaki sert yükseliş sonrası yabancı bankalar da yıl sonu dolar kuru tahminlerini güncellemişlerdi. Commerzbank da dolar kuru tahminini 10 liraya çıkarmıştı ama bugün gelen bir açıklamada bu rakamın da üzerine çıkıldı. İşte Commerzbank'ın dolar kuru tahmini...

Abone ol
Abone ol 27 Ekim 2021 16:35

Yabancı kurumların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentileri aşan 2 puanlık faiz indirimi sonrasında dolar/TL revizyonları devam ediyor. Son olarak Commerzbank Mart 2022 için belirlediği dolar/TL tahminini yükseltti.

Commerzbank AG, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Eylül ayındaki faiz indiriminin bir enflasyon-kur sarmalı başlattığını, bu sarmalın da eninde sonunda faiz indirimlerinin sonlandırılması ve yeniden artırımlara yol açacağını öngördü.

bloomberght'deki habere göre bankanın Londra merkezli kıdemli gelişen piyasa ekonomisti Tatha Ghose tarafından yayımlanan raporda, faiz artırımları yeniden başlayana kadar Dövizde keskin yükselişler görülebileceği tahminine yer verildi.

 Banka Mart 2022 Dolar/TL tahminini 10’dan 11’e yükseltti.

Raporda, "Yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda gerçekleşen faiz indirimleri liranın zayıflamasına neden oldu. Türk lirasındaki zayıflama da enflasyonu körüklerken, bu sarmala da neden oluyor.

İlave faiz indirimleri çok büyük olasılıkla masada olmaya devam ediyor çünkü indirimler temel ekonomik değerlendirmelere dayanmıyor. Bu nedenle faiz indirimlerinin finansal piyasa baskıları haricindeki nedenlerle durmasını beklemek saflık olur” ifadeleri kullanıldı.

 

Yorumlar