Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlü anketçi açıkladı! Cumhur İttifakı'nın oy oranında dikkat çeken düşüş

Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, Halk TV'de katıldığı programda seçmen tercihlerinin nasıl değiştiğine dair dikkat çeken tespitlerde bulundu. Aksoy, AK Parti ve MHP'deki oy oranında yaşanan düşüklüğe dikkat çekerek, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olduğunu açıkladı.

Ünlü anketçi açıkladı! Cumhur İttifakı'nın oy oranında dikkat çeken düşüş - Sayfa 1

Halk TV'de gazeteci Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, seçmen tercihlerinin nasıl değiştiğine dair dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Ünlü anketçi açıkladı! Cumhur İttifakı'nın oy oranında dikkat çeken düşüş - Sayfa 2

"20 YILDA NELERİ KAYBETTİK?"

Aksoy, AK Parti tabanının anketlerdeki son durumunu ve iktidarın oy kaybını değerlendirdi:

AK Parti tabanı, AK Parti'nin daha dinci ve aşırı sağcı tutumuna direniyor. AK Parti kurmaylarına baktığınız zaman hepsi sabah akşam imam hatip methiyesi dizip, kendi çocuklarını imam okuluna göndermese de, kendi tabanlarına karşı sürekli bir imam hatip çağrısı var.

Ünlü anketçi açıkladı! Cumhur İttifakı'nın oy oranında dikkat çeken düşüş - Sayfa 3

Biz biliyoruz ki, ilk önce bu imam hatipler artırıldığında okulları dolduramadıkları için kendi teşkilatlarına baskı yaptılar. Bu da sorunlarını çözmedi. Okulları dolduramadıkları için son olarak adrese dayalı siteme geçip, zorunluluk haline dönüştürerek okulları doldurmaya çalıştılar. Buna rağmen kısa sürede o okullarda 130 bin öğrencinin azalma söz konusu oldu.

Ünlü anketçi açıkladı! Cumhur İttifakı'nın oy oranında dikkat çeken düşüş - Sayfa 4

"AK PARTİ TABANI DA DİRENİYOR"

Türkiye sosyolojisinin neredeyse tamamı onunla birlikte AK Parti tabanı da AK Parti'nin dinci ve aşırı sağcı tutumuna net olarak direniyor. Toplum net olarak daha fazla dincileşmeye ve başta aşırı sağ olmak üzere aşırı siyasete kaymaya direnç gösteriyor.