Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Üniversiteyi bırakıp bekçi olanların sayısı artıyor!

Çarşı ve mahalle bekçiliğine artan rağbet giderek yükseldiğinden dolayı üniversiteyi bırakarak bekçi olmak isteyen ve bekçi olan adayların sayısı giderek artıyor.

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2020 18:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan adım neticesinde yeniden çarşı ve mahalle bekçiliği kadrosu İçişleri Bakanlığına tanımlandı. Buna göre çarşı ve mahalle bekçileri görevli bulundukları köy ya da mahalle sorumluluğunda hangi birlik varsa ona göre Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte çalışmaktadır. Bekçi olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor ve bekçi alımlarına rağbet yükselirken ortaya çıkan yeni bilgi de bir çok adayın üniversiteyi bırakarak bekçi olduğu öğrenildi.

 ÜNİVERSİTEDEN VAZGEÇİYORLAR

Şu anda üniversiteyi bitiren ve işsiz olan çok sayıda öğrenci bulunmaktadır. Bir çok öğrenci geçimini sağlamak için yarı zamanlı yerlerde çalışmaya gayret gösterirken bekçilik parkurlarına giden öğrencilerin bir çoğunun üniversite eğitimine devam etmekte olan kişi olduğu öğrenildi. Buna göre bekçiliğe başvuru yapmak için adayların en az ortaöğretim mezunu olması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı bekçiler lisans ya da önlisans eğitimine devam ederken okula ara verip bekçi olmaya çalışmaktadır.

Geçtiğimiz sene 8 bin kişilik bekçi alımı yapıldı. Bu sene de yine 2020 yılı ilk ataması olarak bilinen 2020/1 kapsamında en az 8 bin kişilik bekçi alımı yapılması ön görülüyor. Bekçi alımına adaylar çok yoğun rağbet gösteriyor fakat askerlik şartı bulunduğundan dolayı yine başvuru sayısı daha da fazla artmıyor. Eğer İçişleri Bakanlığı askerlik şartını da kaldırırsa bekçi olmak isteyen aday sayısı ciddi düzeylere gelecektir.

Yorumlar