Anasayfa /  Foto Galeri

Üniversiteliler 3 gün çalışarak hem sigortalı sayılacak hem de 2 bin 600 lira kazanacak

Üniversiteliler 3 gün çalışarak hem sigortalı sayılacak hem de 2 bin 600 lira kazanacak - Sayfa 1

Üniversiteliler 3 gün çalışarak hem sigortalı sayılacak hem de 2 bin 600 lira kazanacak

Üniversiteliler 3 gün çalışarak hem sigortalı sayılacak hem de 2 bin 600 lira kazanacak - Sayfa 2

Üniversiteli gençleri çalışma hayatına hazırlamak ve harçlık kazanmalarını sağlamak için Sosyal Çalışma Programı hazırlandı. Program kapsamında haftada 3 gün çalışacak olan öğrenciler hem sigortalı sayılacak hem de 2 bin 600 lira kazanacak.

Üniversiteliler 3 gün çalışarak hem sigortalı sayılacak hem de 2 bin 600 lira kazanacak - Sayfa 3

Üniversiteli öğrencilere yaz dönemi boyunca asgari ücret ve sigortalı çalışma hakkı tanıyan Sosyal Çalışma Programı’na (SÇP) başvurular başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İş Kurumu (İşkur) tarafından yürütülen programa 3 gün boyunca yani 28 Haziran’a kadar İşkur’un internet sitesinden başvuru yapılabilecek. Her bir gün için 67.36 TL ödeme alacak olan gençlerin eline üç ayda yaklaşık 2 bin 600 lira geçecek.

Üniversiteliler 3 gün çalışarak hem sigortalı sayılacak hem de 2 bin 600 lira kazanacak - Sayfa 4

Sigortası yatacak Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre program Temmuz, Ağustos ve Eylül'de 3 ay süreyle düzenlenecek. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvurabileceği programda öğrenciler çalıştıkları süre boyunca emekliliklerine etki edecek şekilde sigortalı görünecek. Yani sağlık dahil emeklilik primleri de yatırılacak. Böylece gençlerin ilk kez sigorta girişi de yapılmış olacak.