Anasayfa /  Politika

Ümit Özdağ'dan "Sessiz İstila" filmini için itiraf gibi açıklama : Yapım masraflarını ben karşıladım

Irkçı propaganda ve provokasyon içeren "Sessiz İstila" filmini yapımcısı gözaltına alındığı Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyadan duyurduktan sonra , Ümit Özdağ'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Özdağ sosyal medya hesabından Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada paylaşımını alıntılayarak "Yapım masraflarını ben karşıladım" açıklaması yaptı.

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2022 01:44

Ümit Özdağ'dan "Sessiz İstila" filmini için itiraf gibi açıklama : Yapım masraflarını ben karşıladım

Youtube'de yayımlanan ırkçı ve mülteci karşıtı "Sessiz İstila" isimli kısa filmin yapımcısı gözaltına alındı, Ümit Özdağ "Yapım masraflarını ben karşıladım" açıklaması yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Youtube'da "Sessiz İstila" ismiyle yayımlanan Suriyeli mültecileri hedef gösteren kısa film ile ilgili kısa filmin yapımcısı Hande Karacasu ve "Militer Doktrin" isimli Twitter hesabının yöneticisi olduğu öne sürülen H.D.’nin gözaltına alındığını duyurdu.

"MASRAFLARINI BEN KARŞILADIM"
EGM'nin açıklamasının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, filmi kendisinin sipariş ettiğini, yapım masraflarını karşıladığını söyledi. Özdağ, "H. Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler ‘halk’ değil. Misafir. Kin/düşmanlık yok" ifadelerini kullandı.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ÖZDAĞ, OĞAN VE BAŞER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Konuya ilişkin İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı bir açıklama yayımladı. Çataklı’nın açıklamasında “Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi sözümona akademik ünvan taşıyan bazıları Türkiye’de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyorlar. Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır” denildi. 

 

Yorumlar