Anasayfa /  Politika

Ümit Özdağ yeni parti mi kuruyor?

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ile ilgili gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Fatih Altaylı, Özdağ'ın yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2021 19:36

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün kameraların karşısına geçerek İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Daha önce partisinden ihraç edilen ancak mahkeme kararıyla geri dönen Özdağ, yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert sözlerle yüklendi.

AKŞENER İÇİN SERT SÖZLER
Akşener'in, kendisinin parti içindeki FETÖ ile mücadelesinden rahatsız olduğunu ileri süren Özdağ, "Bana yönelik Meral Akşener'in kızgınlığının temelinde bu vardır. Akşener'e karşı bir genel başkanlık mücadelesi içinde olmadım. Teşkilatları bile, 'Özdağ'ın gizli planı var' demesinler diye ziyaret etmedim. Vatanseverlere vermiş olduğum bir söz vardı; FETÖ, PKK ve diğer bölücü unsurlar, küreselleşmeye teslim olmuş gruplar sızamaz. Ben bu sızma ile mücadele ettim. Akşener'i bu rahatsız etmiş. İYİ Parti'nin iktidar olabilmesi için mart seçimlerinden 5 ay önce Akşener'e 7 sayfalık bir raporla İYİ Parti'nin seçimlere tek başına girmesi gerektiğini anlattım. Akşener, bu teklifimi reddetti" dedi.

AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA: BAŞARILAR DİLİYORUM
Özdağ'ın istifası sonrası gazetecilerden gelen soruya yanıt veren Akşener ise "Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum. Bu an itibarıyla yollar ayrılmış olduğu için prensibimdir; ayrı bir yoldan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı, bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla şimdi milletin huzuruna çıkıp milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem, millettir, hep birlikte göreceğiz. Hayatta başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

FLAŞ İDDİA: ÜMİT ÖZDAĞ YENİ PARTİ KURACAK
Ümit Özdağ'ın istifası sonrası siyaset kulislerini hareketlendirecek bir iddia ortaya atıldı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Özdağ'ın yeni bir siyasi parti kuracağını iddia etti. Özdağ'ın hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Altaylı, Muharrem İnce ile bir temasın ise olmayacağını ifade etti.

Etiketler Ümit Özdağ
Yorumlar