Anasayfa /  Foto Galeri

Ümit Erdim görüntüsünün izinsiz kullanılmasından şikayetçi oldu

Oyuncu Ümit Erdim, dört yıl önce Kayseri'deki bir kafenin sosyal medya reklamı için çektirdiği görüntülerin şehrin havalimanının girişindeki dev billboardda izinsiz kullanılması nedeniyle şikayetçi olması üzerine açılan davada ifade verdi.

Ümit Erdim görüntüsünün izinsiz kullanılmasından şikayetçi oldu - Sayfa 1

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre waffle yemek için gittiği restoranda videosu çekilen Ümit Erdim, daha sonra kendisini firmanın reklam yüzü olarak gördü. “Görüntülerim izinsiz kullanıldı” diyen Ümit Erdim, suç duyurusunda bulundu.

Ümit Erdim görüntüsünün izinsiz kullanılmasından şikayetçi oldu - Sayfa 2

Ünlü oyuncu Ümit Erdim, Etiler'de bulunan lüks bir restorana giderek waffle yemek istedi. İddiaya göre mekan sahibinin ısrarı üzerine mutfağa giren oyuncu, firmaya ait önlüğü giyerek bir de video çektirdi.

Ümit Erdim görüntüsünün izinsiz kullanılmasından şikayetçi oldu - Sayfa 3

Erdim, bir süre sonra reklam panolarında söz konusu waffle markasının reklam yüzü gibi lanse edildiğini, fotoğrafının kendisinden izinsiz kullanıldığını gördü. Ünlü sanatçı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ümit Erdim görüntüsünün izinsiz kullanılmasından şikayetçi oldu - Sayfa 4

ÖZEL HAYATIN İHLALİ SUÇU

Soruşturmada firma sahibi Adnan U.'nun ifadesi alındı. İşletmeci, Erdem'in restorana geldiği gün mutfağa girip waffle yapmak istediğini, önlüğü giyip waffle'ın nasıl yapıldığını tarif eden video çekmeyi teklif ettiğini belirtti.