Anasayfa /  Güncel /  Gündem

UMED'den skandal yazıya suç duyurusu!

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Ragıp Zarakolu'nun merhum Başbakan Adnan Menderes üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan köşe yazısı hakkında suç duyurunda bulunacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 05 Mayıs 2020 10:59

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Ragıp Zarakolu'nun merhum Başbakan Adnan Menderes üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan köşe yazısı hakkında suç duyurunda bulunacağını açıkladı.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Artı Gerçek yazarı Ragıp Zarakolu'nun "Makus Kaderden Kaçış Yok" başlığıyla kaleme aldığı skandal yazısı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Twitter'dan yapılan sert açıklamada, "Her türlü ortamda zihnimiz, düşüncemiz, yüreğimiz ve kalemimizle ÇARPIŞMAYA evet. Ancak ne kalemimizi ne de düşüncemizi bu faşist zihniyete bulaştırmadan, bu vesayetçi anlayış ile yargı önünde hesaplaşacağımızı deklare ediyor, Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 Ragıp Zarakolu yazısında şunları kaleme aldı:

"DP'nin tamamlayamadığı, Demirel'in kısmen başarılı olduğu otoriterleşmeyi yapısal ve İslam-Türk sentezine dayanan bir temel üzerine oturtmaya girişti.""1950 seçimlerinde birçok solcu da "artık yeter" sloganının cazibesine kapılıp DP'ye oy vermişti. Bu belki biraz "yetmez ama evet" tavrına benzetilebilir.""1950 yılında yapılamayan darbe, 1960 yılında gerçekleşti.

"ERDOĞAN VE ADNAN MENDERES"

RTE, 2010 yılında, 1 Mayıs'ın 1980 sonrasında en kitlesel şekilde kutlanmasına izin verdi. Çünkü hâlâ liberalliğe oynamaktaydı. 1960 yılında Menderes'in 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı ilk kutlayan Başbakan olması gibi. Ya da Batının desteği kesilince, Sovyetlere yönelmeye kalkması gibi. Ama bütün bunlar için çok geçti artık.

"ASILAN MENDERES OLACAKTI"

Meclis'te CHP'yi kapatmayı hedef alan Tahkikat Komisyonunun kaldırılması da. Saatin tik takları işlemeye başlamıştı bir kere. 1961 yılında asılan Menderes olacaktı, Celal Bayar değil. Affını ise ezeli rakibi İnönü sağlayacaktı!

"ERDOĞAN VE TAYFASININ KAÇMASI MÜMKÜN DEĞİL"

RTE'de bir Menderes travması vardı. Demirel gibi kısmen. Menderes olmamak için Demirel'in atmadığı takla, kurmadığı ittifak kalmamıştı. Kanlısı Ecevit ile bile uzlaştı. Korona günleri, bırakın Türkiye'yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE'nin ve tayfasının kaçması mümkün değil."

 

Yorumlar