Anasayfa /  Eğitim

Ulusal staj nedir, nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonuyla kamu kurumları ve özel sektörün katılımıyla yürütülen Ulusal Staj Programı için 2023 başvurusu bugün itibariyle başladı. Ulusal staj programına Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 olan öğrenciler başvurabilecek.

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2022 19:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisince Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi düzenlenen “e-İnsan” programının tanıtım töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusal staj programı için başvuruların başladığını duyurdu.

ULUSAL STAJ NEDİR?

Ulusal staj, üniversite öğrencilerinin kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından programın adıdır.

ULUSAL STAJ BAŞVURU EKRANI

ULUSAL STAJ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ulusal staj programı, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.

– Ekrandan e-devlet üzerinden öğrenci girişi yapılıyor.

– Başvuru formu dolduruluyor.

– Başvuru süreci kapandıktan sonra işverenlerden gelen teklifler incelenip, istediklerinizi kabul edebilirsiniz.

ULUSAL STAJA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;

– Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp fakültesi ve öğretmenlik bölümleri hariç),

– Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri

ve

– Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.

 

-Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmamaktadır, ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması beklenmektedir.

Yorumlar