Anasayfa /  Medya

Ulusal Kanal'dan Emin Çölaşan'a olay yanıt

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Doğu Perinçek'in Vatan Partisi’ne yakın Ulusal Kanal’ın Digitürk’te yayına başlamak için parayı nereden bulduğunun merak konusu olduğunu yazdı.

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2021 16:38

AK Parti'ye hemen her konuda koşulsuz destek veren Vatan Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Ulusal Kanal, Digitürk üzerinden yayın yapmaya başladı.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, "Sevgili okurlarım, 1 Mart itibarıyla Türkiye'de ilginç bir gelişme oldu. Sanırım pek kimse bu olayı önemsemedi, ya da üzerinde durmaya değer bulmadı," diyerek konuya köşe yazısında değindi.

'ULUSAL KANAL ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN 1 KURUŞ ALMAMIŞTIR!'

Emin Çölaşan'ın iddiaları üzerine Ulusak Kanal'dan yazılı bir açıklama yayımlandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sözcü Gazetesi ve Emin Çölaşan yalan ve iftiraları nedeniyle yargıda hesap verecektir

Görev Vakfı'nın öncülüğünde Ulusal Kanal'ın Digiturk'e girme kampanyası başarıyla tamamlandı.

5 buçuk milyon lira nakit, 15 buçuk milyon lira değerinde taşınmaz bağışla 21 milyon lira toplandı ve 1 Mart 2021 tarihinde Ulusal Kanal Digiturk 52. kanalda yayına başladı.

Bu başarının Türkiye'de ve hatta dünyada benzeri yoktur.

Tam bu sırada Emin Çölaşan, Sözcü Gazetesi’nde “Vatan Partisi Digitürk’te” başlıklı yazı yayımlamıştır.

Bu yazı, yalandır, iftiradır ve bu yazının basın ahlakıyla ve gazetecilik namusuyla en ufak bir ilgisini kurmak mümkün değildir!

Bu iftira ve yalandan yalnız Emin Çölaşan değil, Sözcü Gazetesi de sorumludur.

"Örtülü ödenekten aldılar" yalanını ve iftirasını yazan Sözcü Gazetesi'nin gazeteciliğini de bitirmiş oldu.

Bir kuruş para, örtülü ödenekten alınmamıştır. Bu bir iftira ve yalandır. Dişle tırnakla, emek ve alın teriyle toplandı.

Atatürk'ün yaptığı gibi yaptık! Millete dayanmayı esas aldık. Bağışlarımızı işçiden, öğrenciden, çiftçiden, zanaatkârdan ve vatansever sanayicilerimizden aldık. Hepsi banka hesaplarımızda yer almaktadır.

Ulusal Kanalımızı öncü kahramanlar yarattı ve şimdi de Digiturk'e girmesini sağladı. Görev Vakfımız Ulusal Kanal'ı büyüterek Türkiye'nin 1 numaralı kanalı yapma yönünde ilerlemektedir.

Sözcü Gazetesi ve yazarı Emin Çölaşan iftiralarının bedelini mahkeme önünde ödeyecektir.

Sözcü Gazetesi ve yazarı Emin Çölaşan, şimdi Muğla Mumcular Köyü’nden Ahmet Sarı’ya, evini bağışlayan sevgili öğretmenimiz Nural Güran’a, burslarından tamamı 100 bin lira değerinde bağış yapan Öncü Gençlik'e, Balıkesir Havran'da 15 milyon lira değerindeki tarlalarını ve evini bağışlayan Ethem Dülgeroğlu’na, aldıkları maaşları bağışlayan Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi çalışanlarına ve daha nicelerine yargı önünde hesap verecektir.

Kamoyuna saygı ile duyururuz.

Erkan Önsel
Görev Vakfı Başkanı

Adnan Türkkan
Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı"

Yorumlar